UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş, Sporting Lizbon'a 4-1 mağlup oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş, Sporting Lizbon'a 4-1 mağlup oldu

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü maçında sahasında Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon'a 4-1 mağlup oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş, Sporting Lizbon'a 4-1 mağlup oldu
16px
24px
19.10.2021 18:58
ABONE OLgoogle

Beşiktaş puansız çıktığı Sporting maçında da istediğini alamadı. Temsilcimiz ilk yarıda 3 golün ardından ikinci yarıda da birçok şans tanıdığı Sporting'e 4-1 yenildi. Konuk takımın ikinci yarıda iki topu direkten döndü. Gruptaki ilk üç maçını puan alamadan tamamlayan Beşiktaş, 3 Kasım'da yine Sporting ile karşılaşacak. 

Şampiyonlar Ligi’nin C Grubu’nda Beşiktaş ile Sporting, 3. hafta maçında karşı karşıya geldi. Vodafone Park’ta oynanan mücadeleyi temsilcimiz 4-1’lik skorla kaybederek 3’te 0 yaptı.

Maça taraftarının da desteğiyle çok iyi başlayan Beşiktaş, 15. dakikada kornerden Coates’in golüyle geriye düştü. 24’te temsilcimiz kornerden Pjanic’in adrese teslim ortasında Larin’in kafa vuruşuyla 1-1’i buldu.

Bu golün sevincini yaşayan Beşiktaş taraftarı 27’de yine üzüldü! Sporting ilk golün kopyası şeklinde yine kornerden ve yine Coates’in golüyle 2-1 geriye düştü. 44. dakikada Beşiktaş korner kullanmaya hazırlanırken VAR odasının uyarısıyla hakem Vincic, ekrana gidip Sporting lehine penaltı incelemesi yapıp beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Sarabia, skoru 3-1’e getirdi. 

45. dakikada Alex Teixeria’nın jeneriklik golü VAR uyarısının ardından ofsayt nedeniyle iptal edildi.

Tempo ikinci yarıda da devam etti. Beşiktaş’ta Larin ve Batshuayi gole birçok kez yaklaştı ancak skor değişmedi. Sporting ise Beşiktaş kalesinde tehlikelerini sürdürüp Paulinho ile iki kez direğe takıldı!

Maçın 90. dakikasında Sporting 4. golü, ikinci yarıda iki kez direğe takılan Paulinho’nun golüyle buldu.

Bu sonucun ardından Beşiktaş puansız son sırada yer alırken, 3. sıradaki Sporting de 3 puana yükseldi. İki takım Şampiyonlar Ligi’nin 4. haftasında 3 Kasım Çarşamba günü Portekiz’de karşı karşıya gelecek.

BEŞİKTAŞ ÇOK İYİ BAŞLADI

İlk 3 dakika içerisinde üst üste 2 korner kullanan Beşiktaş, maça taraftarının da desteğiyle iyi başladı. 5. dakikada Ghezzal’ın sağ kanattan kaleyi görüp etkili sol ayağıyla yaptığı şık plase vuruşunda top direği yalayıp auta gitti!

SPORTING 15’TE ÖNE GEÇTİ

14. dakikada sağ kanattan etkili gelen Sporting, ceza sahasında Sarabia ile şut imkanı buldu! Ersin çok kritik bir kurtarışla topu kornere çeldi.

Kullanılan köşe vuruşunda Sporting golü buldu. Luiz’in ortasında ön direkten Inacio’nun altı pas üzerine gönderdiği pasta tecrübeli stoper Coates kafa vuruşuyla kaleci Ersin’i çaresiz bırakıp Sporting’i 1-0’lık üstünlüğe taşıdı.

LARIN İLE BERABERLİĞİ BULDUK

24. dakikada Beşiktaş’ın beraberlik golü geldi. Temsilcimizde korneri kullanan Pjanic, direk olarak Larin’e gönderdiği ortada Kanadalı forvet arka direkte rakibinden daha iyi yükselerek kafa vuruşunu yaptı ve skoru 1-1’e getirdi.

SPORTING 3 DAKİKA SONRA YİNE ÖNDE!

Skorda eşitliği yakalayan temsilcimiz, 27. dakikada ilk golde yediği aynı pozisyondan kalesinde 2. golü gördü! Sporting’in kornerinde ön direkten altı pas üzerindeki Coates’e gönderilen pasta 31 yaşındaki Uruguaylı stoper yine boş pozisyonda kafa vuruşuyla topu Beşiktaş ağlarına gönderdi: 2-1.

BATSHUAYI DİREKTEN DÖNDÜ

37. dakikada Josef’in pasında savunmanın arkasına sarkan Batshuayi, topu düzeltip sol köşeden şutunu çekti ancak top direkten oyuna geri döndü.

SARABIA PENALTIDAN 3 YAPTI!

Dakikalar 42’yi gösterdiğinde Beşiktaş korner kullanmaya hazırlanıyordu ancak hakem VAR’ın uyarısıyla ekrandan pozisyonu izlemeye gitti. Sporting kornerinde Vida’nın eline çarpan top için penaltı verildi.

Topun başına geçen Sarabia, Ersin ile topu ters köşelere gönderdi ve skoru 3-1’e getirdi.

ÖNCE LARIN SONRA BATSHUAYI KAÇIRDI

61. dakikada Beşiktaş üst üste iki tehlikeli pozisyon yakaladı. Önce Larin, savunmanın arkasına atılan topta çok iyi şut çekti ancak kaleci Adan topu çeldi. Pozisyonun devamında Batshuayi sağ kanattan cezasına girip, rakibini çalımladıktan sonra şutunu çekti ancak az farkla auta gitti!

SPORTING 5 DAKİKADA 2 KEZ DİREKTEN DÖNDÜ

Beşiktaş savunması ikinci yarıda boşluk vermeye devam etti. 67. dakikada Sporting’in hızlı atağında Paulinho’nun şutu direkten döndü. 72. dakikada yine tehlikeli gelen konuk takımda yine Paulinho’nun şutu direkten döndü.

NSAKALA’NIN HATASI SONRASI GOL GELDİ

Maçın 89. dakikasında Sporting 4-1’i buldu. Nsakala’nın orta sahada kaptırdığı toptan sonra konuk takım hızlıca atağa çıktı. İki kez direğe takılan Paulinho ceza sahası dışından bomboş pozisyonda şık plase vuruşla topu Beşiktaş filelerine göndermeyi başardı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde