Twitter hissedarları Elon Musk'ın teklifini onayladı

Twitter hissedarları Elon Musk'ın teklifini onayladı

Twitter hissedarları, Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk'ın geri çekmek istediği 44 milyar dolarlık satın alma teklifini onayladığını açıkladı. Bu, 17 Ekim’de görülmeye başlanacak dava öncesi stratejik bir adım olarak yorumlandı.

Twitter hissedarları Elon Musk'ın teklifini onayladı
16px
24px
15.09.2022 04:15
ABONE OLgoogle

Twitter hissedarları, Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk'ın geri çekmek istediği 44 milyar dolarlık satın alma teklifini onayladığını açıkladı. Twitter ve milyarder iş insanının birbirlerine açtığı davalarla mahkemeye taşınan konuyla ilgili prosedürel bir gereklilik olan onayın mahkeme öncesi stratejik bir adım olduğu yorumları yapılıyor. Yatırım ve hukuk uzmanları bu onayla birlikte mahkeme tarihi yaklaştıkça taraflar arasında bir uzlaşmaya kapı aralayabileceğini belirtti.

Musk, satın alma teklifini yaptıktan sonra şirketin bot hesaplarla ilgili doğru bilgiler paylaşmadığı gerekçesiyle vazgeçtiğini duyurmuştu. Bunun üzerine sosyal medya devi Musk'ın anlaşma şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle dava açtı. Musk da şirketin kendisini yanılttığını belirterek karşı dava açtı.

Twitter, 17 Ekim’de görülecek davanın şirkete zararını en aza indirmek için hızlandırılmış dava başvurusunda bulunmuş, hakim de talebi haklı görerek davayı 5 günle sınırlandırmıştı.

Twitter'ın eski güvenlik şefi ifade verdi

ABD Senatosunda ifade veren Twitter yöneticisi Peiter Zatko, şirketin karı güvenliğin üstünde tuttuğunu ve şirket içinde Hindistan ve Çin ajanlarının olduğunu açıkladı.

Daha önce Twitter'da güvenlik alanında yönetici olarak çalışan Zatko, ABD Senatosu Adalet Komitesinde şirketin iş işleyişi hakkındaki bir oturumda ifade verdi.

Senatörlerin sorularını yanıtlayan Zatko, bu ifadeyi verirken Twitter'a herhangi bir zarar verme peşinde olmadığını vurgulayarak, "Twitter'daki yöneticiler, kârı güvenliğin üstünde tutuyor" ifadesini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde