Türkiye otomobil üretiminde geriliyor

Türkiye otomobil üretiminde geriliyor

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği’nin 44. Olağan Genel Kurul toplantısında konuşan Yönetim Kurulu başkanı Albert Saydam, Türkiye'de üretilen otomobil sayısının azaldığını söyledi. Saydam, "2022'de 1.7 milyon yakalamıştık bu sene 1.3 milyonun gerisinde kalacağız gibi görünüyor" dedi.

Türkiye otomobil üretiminde geriliyor
16px
24px
28.03.2023 06:54
ABONE OLgoogle

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği’nin 44. Olağan Genel Kurul toplantısı düzenlendi. Genel Kurul’da iki yıl önce Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı devralan Albert Saydam yeniden başkan seçildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Saydam, “Dünyada ve Avrupa’da araç üretimi pandemi öncesi rakamlara gittikçe yaklaşıyor. Türkiye’ye bakıldığında ne yazık ki tablo bu kadar olumlu değil. 2022’de üretimi 13’üncü satışı da18’inci sırada kapattık. 2023 tahminleri ise uluslararası raporlarda bir sıra gerileyeceğimiz yönünde. Önümüzdeki ülkeler Kanada, Endonezya, Fransa ve İspanya” dedi.

Saydam, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hem TAYSAD hem de OSD’nin ilk 10’da yeralma hedefi var. Bunun şuandaki karşılığı 2.3 milyon adetlik araç üretimidir. 2017’de 1.7 milyonu yakalamıştık, bu sene ise üretimimiz 1.3 milyon adedin gerisinde kalacak gibi görünüyor. Bu tablo esasında hepimizin otomotivde yer alan paydaşların ve şirketlerin önünde bulundurması gereken ve neden dünyadaki büyümeyi yakalayamıyoruz diye kendimizi sorgulamamız gereken bir tablo”

Saydam, Afet ve Risk Yönetimi Çalışma Grubu’nu kurma kararı aldıklarını, bu sayede bir taraftan afet bölgesinin geçmişe dönebilmesi için gerekli destek faaliyetlerini planlarken bir taraftan da üyeler arası afet yönetim sistemini kurmaya yöneldiklerini kaydetti.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde