Türkiye'nin sermayesi Londra'ya akıyor!

Türkiye'nin sermayesi Londra'ya akıyor!

Birleşik Krallık Başbakanı Johnson, 9.7 milyar sterlinlik 18 yeni yatırım anlaşması imzalandığını açıkladı. Birleşik Krallık'a yatırım yapacak şirketler arasında Türkiye'den de iki şirket bulunuyor. Eren Kağıt ile Getir'in toplam yatırım değeri ise 600 milyon sterlin olacak.

Türkiye'nin sermayesi Londra'ya akıyor!
16px
24px
20.10.2021 17:02
ABONE OLgoogle

Birleşik Krallık hükümeti tarafından gerçekleştirilen Küresel Yatırım Zirvesi’nde açıklanan uluslararası yatırımlar içinde iki Türk yatırımı da yer alıyor.

Ülkedeki yabancı yatırımı artırma hedefiyle Londra’da gerçekleştirilen zirvede Eren Holding’in 500 milyon sterlinlik kağıt fabrikası yatırımı ile Getir’in 100 milyon sterlin değerindeki ek yatırımı da yer aldı.

Dünya'dan Hüsniye Güngör'ün haberine göre Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson zirvedeki konuşmasında 9.7 milyar sterlin (GBP) değerinde anlaşma imzalandığını açıkladı. Türk patronların yeni gözdesi İngiltere!

Johnson söz konusu 18 yeni ticaret ve yatırım anlaşmasının ülkedeki yeşil büyümeyi destekleyeceğini ve 30 bin yeni istihdam sağlayacağını söyledi. Zirvede ayrıca Birleşik Krallık’ın küresel doğrudan yatırım seviyesinin yükseltilmesine yardımcı olacak ve ülkenin stratejik yatırım fırsatlarını ortaya koyan yeni Yatırım Atlası da açıklandı.

Zirvede açıklanan iki Türk yatırımından biri Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden Eren Holding’in sahip olduğu Eren Kağıt’ın Kuzey Galler’in Shotton şehrinde satın aldığı tesis.

Şirket, tesisi atık kağıttan mukavva üretecek bir fabrikaya dönüştürmek için 500 milyon GBP yatırım yaptı. Biyo yakıtla çalışacak tesis yatırımının 300 yeni istihdam yaratması bekleniyor.

Diğer bir Türk yatırımı da Getir’in ülkedeki hizmetini yaygınlaşmasını kapsıyor.

Getir, sürdürülebilir ve süper hızlı market ürünleri teslimat hizmetini tüm Birleşik Krallık genelinde hızlı bir şekilde yaygınlaştırmak amacıyla 2022 yılı içerisinde 100 milyon GBP yatırım yaparak 7,000 sabit istihdam olanağı yaratmayı planlıyor. Ciner de yatırımlarını yurt dışına kaydırıyor! İngiltere'ye 4.1 Milyar TL'lik yatırım!

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde