Türkiye’nin önde gelen iş insanı da konkordato ilan etti

Türkiye’nin önde gelen iş insanı da konkordato ilan etti

Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından Necati Kurmel’in kurduğu 46 yıllık Saray Halı ve Saray Çiftliği için konkordato talep edildi.

Türkiye’nin önde gelen iş insanı da konkordato ilan etti
16px
24px
10.11.2018 07:01
ABONE OLgoogle

Konuyla ilgili şirketten bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz günlerde de sozcu.com.tr'nin gündeme getirdiği Gaziantepli 44 yıllık şirket Avşar Halı da konkordato ilan etmişti.

Mali darboğaz yaşayan şirketlerin, ‘nefes' almasını sağlayan konkordatoya, iş insanı Necati Kurmel'in şirketleri için başvuruldu.

Yarım asırlık Saray Halı AŞ ile çiftliklerinde 25 bin büyükbaş hayvan bulunan Saray Çiftliği (Saray Tarım Hayvancılık AŞ) ile, Necati Kurmel, Setenay Kurmel, Birant Kurmel ve Yunus C. Karaca için konkordato talep edildi.  Saray Çiftliği satılıyor mu?

MALİ DENGE BOZULDU

Hürriyet Gazetesi’nden Dinçer Gökçe’nin haberine göre; İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yapılan konkordato başvurusunda, ekonomideki dalgalanmanın, şirketlerin mali dengesini bozduğu kaydedildi.

Konkordato kararı verilmesi halinde, söz konusu şirketlerin, faaliyetlerine etkin bir biçimde sürdürebileceği kaydedildi. Mahkeme, yapılan başvuru sonrası şirketlere yönelik tedbir kararı verdi. Komiser ataması yaptı.

DEVLER ARASINDA

Konkordato talebinde bulunulan her iki şirket de, kendi sektörlerinin önde gelen oyuncuları konumunda. 1972 yılında kurulan Saray Halı'nın ürünleri Türkiye genelinde bini aşkın mağazada satılıyor. Kayseri ve Adana'da tesisleri bulunan Saray Çiftliği, Avrupa'nın en büyük çiftliklerinden biri.

Anılan şirketlerin kurucusu Necati Kurmel ise Ekonomist dergisinin son araştırmasına göre Türkiye'nin en zengin 100 ailesi listesine girmişti. Saray Halı ve Saray Çiftliği adına konkordato davası açan şirket avukatı herhangi bir açıklamada bulunmak istemedi. Konu ile ilgili ulaşmaya çalıştığımız iş insanı Necati Kurmel'den ise dönüş olmadı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde