Türkiye'nin kredi notu 2001 krizinden daha kötü bir konuma geldi

Türkiye'nin kredi notu 2001 krizinden daha kötü bir konuma geldi

Moody's, Türkiye'nin kredi notunu 'B1'den 'B2'ye düşürdü, görünümü 'negatif'te bıraktı. Böylece Türkiye'nin kredi notu 2001 krizinden daha kötü bir konuma geldi.

Türkiye'nin kredi notu 2001 krizinden daha kötü bir konuma geldi
16px
24px
12.09.2020 07:08
ABONE OLgoogle

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin uzun dönemli döviz cinsinden kredi notunu 'B1'den 'B2'ye düşürdü, not görünümü 'negatif'te bıraktı.

Kuruluş, Türkiye'nin dış kırılganlıklarının muhtemelen ödemeler dengesi krizine yol açabileceğini ve mail tamponlarının aşınmakta olduğunu kaydetti.

'Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesinde 3 temel faktör rol oynadı'

Ülkenin kredi notunun düşürülmesinde 3 temel faktörün rol oynadığı belirtilen açıklamada, gerekçe olarak jeopolitik riskler ile ödemeler dengesi, mali tamponlar ve kredi profiline yönelik riskler gösterildi.

Türkiye'nin kredi notuna ilişkin takvim dışı bir değerlendirmeye giden Moody's, daha önce 5 Haziran olarak açıklanan tarihte Türkiye'nin kredi notu ve not görünümüne ilişkin güncelleme yapılmadığını duyurmuştu.

2001 KRİZİ SEVİYESİNE

Türkiye’nin kredi notu 2001 krizinin de daha altında bir seviyeye gerilerken Mısır, Jamaika ve Ruanda gibi ülkelerde aynı kredi notu seviyesine sahip oldu.

Kurum tarafından yapılan açıklamada 4 Eylül itibariyle altın dahil Merkez Bankası’nın toplam rezervlerinin bu yıl yüzde 40 azalarak 44.9 milyar dolar seviyesine indiği hatırlatıldı. Kurum tarafından jeopolitik risklerin de not indiriminde etkisi olduğu vurgulandı.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde