Türkiye'nin en zenginleri arasındaydı! FETÖ'den gözaltı

Türkiye'nin en zenginleri arasındaydı! FETÖ'den gözaltı

Azeri iş insanı Mansimov Gurbanoğlu FETÖ soruşturmasından gözaltına alındı. Soruşturma İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapıldı.

Türkiye'nin en zenginleri arasındaydı! FETÖ'den gözaltı
16px
24px
16.03.2020 07:54
ABONE OLgoogle

Palmali Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu ile şirket yöneticisi Nuray Nurcihan Perker, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Gurbanoğlu ve Perker'in, FETÖ üyesi olduğu ve örgütün üst düzey yöneticiyle yoğun irtibatının tespit edildiği belirtildi.

Gurbanoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında dün sabah saatlerinde Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Şüpheli işadamının adresinde arama yapıldı. İş yerinde ve evinde arama yapılan Gurbanoğlu Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.   Azeri iş insanı Mansimov'a FETÖ soruşturması

Asker kökenli Mübariz Mansimov Gurbanoğlu dünyanın en büyük denizcilik şirketlerinden biri olan Palmali Grubu’nun kurucusu.

2007’de Türkiye vatandaşı olan Azerbaycan asıllı Palmali Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, Bilal Erdoğan’ın ortak olduğu BMZ Denizcilik’ten üç tanker kiralamasıyla adını duyurmuştu.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan ve kayınbiraderinin 2014’te satın aldığı Tuzla Tankercilik de Palmali’ye çalışıyordu. Sadece Erdoğanlar değil AKP döneminde ihale zengini olan iş insanlarından, eski bakanlardan Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar’ın oğluna kadar şirketlerin Mansimov’la bağlantısı bulunuyordu. Tolga Ağar milletvekili seçildikten sonra Gurbanoğlu ile iş ilişkilerini kestiğini açıklamıştı. 

2011 yılında Bodrum Yat Limanı’nı da Jefi Kamhi’den 42 milyon dolara satın alıp, 100 milyon dolar yatırımla Yalıkavak Marina’yı hayata geçiren Gurbanoğlu, 2013-2014’te Türkiye’nin en zengin 10 iş insanından biri olarak gösteriliyordu. 2015 yılında da Forbes’ın dünyanın en zengin 500 iş insanı listesine girdi.

Geçen ay hakkında FETÖ soruşturması başlatıldığı yönündeki iddialara sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile tepki göstermişti.

Gurbanoğlu, “Beni terörle, FETÖ ile ilişkide ve casuslukta yalandan itham ederek üzerime suç atmak istiyorlar. Bana FETÖ’cü demektense kendinize, geçmişinize ve çocuklarınızın nerde eğitim aldığına bakın. Hukuku, adaletsizliği parayla almaya kalkıyorlar. Benim eski satılmış çalışanlarımı, bazı hâkimleri, devlet adamlarını satılan mal gibi almışlar. Onlar da mal gibi paranın kulu olmuş, ne şeref kalmış ne de namus. Bir zamanlar o hocanın peşinde koşanlar şimdi bana saçma, akıl almaz iftiralarla geliyorlar... Sizin sonunuzu ise ben hiç düşünemiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

MÜBARİZ MANSİMOV GURBANOĞLU KİMDİR?

Azeri işadamı Mübariz Mansimov 1998 yılında Türkiye'ye yerleşti. 2007 yılında Gurbanoğlu soyadını alarak Türkiye vatandaşı oldu. Asker kökenli Gurbanoğlu dünyanın en büyük denizcilik şirketlerinden biri olan Palmali Grubu'nun kurucusu.

Petrol taşımacılığıyla adını duyuran işadamı 2010'da İstanbul Modern'in eğitime destek amacıyla düzenlediği galada Balkan Naci İslimyeli'nin el işlemesi Türk Bayrağı'na 650 bin lira verip, TSK'ya bağışlayarak dikkatleri üzerine çekti. 2015'te de Forbes'ın dünyanın en zengin 500 iş insanı listesine de girdi.

Kaynak: Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde