Türkiye hangi ülkenin yardım uçağı yardımını reddetti?

Türkiye hangi ülkenin yardım uçağı yardımını reddetti?

Türkiye günlerdir yangınlarla mücadele ediyor. Yunanistan, Türkiye’ye yangınlar için uçak göndermeye hazır olduğunu, ancak olumlu bir yanıt alamadığını bildirdi...

Türkiye hangi ülkenin yardım uçağı yardımını reddetti?
16px
24px
02.08.2021 13:08
ABONE OLgoogle

Yunanistan, başka bir yardım talebi gelirse de göndermeye hazır olduğunu belirterek Türkiye’den teşekkür dışında olumlu bir yanıt gelmediğini aktardı.

"TEKLİF HALA GEÇERLİ"

BBC Türkçe’den Stelyo Berberakis’in haberine göre, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye’deki yangınların yayıldığı 29 Temmuz’da "Yunanistan’ın yangın söndürme faaliyetleri için her türlü yardımı vermeye hazır olduğunu" belirterek, "Yunan hükümeti, ülkede çıkan yangınlara rağmen Türkiye’den talep geldiği anda Yunan itfaiye ve kurtarma birimlerinin yardıma gönderilmesi teklifinin halen geçerli olduğunu" açıkladı.

Yunan basınında yer alan haberlerde havadan söndürme araçlarının yetersiz kalması üzerine Türkiye’nin Rusya, Azerbaycan, Ukrayna ve İran gibi ülkelerden yardım talebinde bulunduğu, ancak Yunanistan’dan gelen teklifleri yanıtsız bıraktığına dikkat çekildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde