Türkiye’den bir dünya rekoru daha! Enerji fiyatları en çok Türkiye’de arttı

Türkiye’den bir dünya rekoru daha! Enerji fiyatları en çok Türkiye’de arttı

Türkiye’deki enerji enflasyonu AB ortalamasının 3,3 katı.

Türkiye’den bir dünya rekoru daha! Enerji fiyatları en çok Türkiye’de arttı
16px
24px
31.03.2022 16:20
ABONE OLgoogle

Avrupa’da enerji fiyatlarına ilişkin son veriler akaryakıt, elektrik ve doğal gazda en çok artışın Türkiye’de olduğunu ortaya koyuyor. Şubat 2020 itibariyle Türkiye’deki yıllık artış oranı Avrupa Birliği’ndeki (AB) ortalama oranın 3 katını aştı.

Elektrik, doğal gaz ve akaryakıt fiyatlarındaki değişimi gösteren yıllık enerji enflasyonu Şubat 2022’de Türkiye’de yüzde 97 olurken AB’de yüzde 29 oldu. Türkiye’deki enerji enflasyonu AB ortalamasının 3,3 katı.

AB İstatistik Ofisi (Eurostat) şubat ayı enerji Harmonize Tüketici Fiyatları Endeksi’ni (HICP) açıkladı. Endeks son 1 yılda enerji fiyatlarındaki değişimi gösteriyor.

Enerji enflasyonu elektrik, doğal gaz ve akaryakıt fiyatlarındaki değişimi yansıtıyor.

Buna göre Şubat 2022 itibariyle enerji fiyatları açık ara en çok Türkiye’de yükseldi. Türkiye’de enerji fiyatları yüzde 97 ile artarken ikinci sırada yüzde 66 ile Belçika bulunuyor. AB ortalaması yüzde 29 olurken enerji fiyatları Malta’da değişmedi

Yıllık enerji enflasyonu diğer bazı ülkelerde şöyle oldu: Hollanda yüzde 52, Yunanistan yüzde 44, Danimarka yüzde 31, Romanya ve Bulgaristan yüzde 23 ve Fransa ile Almanya yüzde 22.

Türkiye’de akaryakıt fiyatları ne kadar arttı?

Enerjinin alt kalemlerine bakıldığında ise benzin, motorin ve kişisel ulaşım amaçlı diğer türleri içeren akaryakıt fiyatları Şubat 2020 itibariyle son 1 yılda Türkiye’de yüzde 131 yükseldi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde