Türkiye Kreatif Endüstrileri yok oluyor...

Türkiye Kreatif Endüstrileri yok oluyor...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kreatif Endüstriler Meclisi, sanatçıların, müzisyenlerin ve eğlence sektöründe çalışanları kapsamayan 'normalleşme takvimine' karşı, 'Yok olmak istemiyoruz' diyerek yetkililere seslendi.

Türkiye Kreatif Endüstrileri yok oluyor...
16px
24px
03.06.2021 12:28
ABONE OLgoogle

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 1 Haziran sonrası uygulanacak olan 'normalleşme takvimi', AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kabine Toplantısı sonrası açıklanmıştı. Sanatçıların, müzisyenlerın, tiyatrocuların ve eğlence sektöründe çalışan yurttaşların görmezden gelindiği kararlara tepkiler sürüyor.

Son olarak bir tepki de, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kreatif Endüstriler Meclisi'nden geldi. Meclis, 'Yok olmak istemiyoruz' diyerek yetkililere seslendi.

Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi'nin açıklaması şu şekilde:

Bizler Türkiye’nin Moda Tasarımcıları, Grafik Tasarımcıları, Endüstriyel Tasarımcıları, Dijital Oyun Üreticileri, Müzik Endüstrileri Paydaşları, Etkinlik Sektörü paydaşları, Sinema Sektörü Paydaşları , Mimarları, Reklamcıları, Fotoğraf sanatçıları, Plastik Sanatçıları, Tiyatrocuları , Sahne Sanatları çalışanları ve sanatçıları dahil tüm kreatif ve kültür endüstrilerini kamu nezdinde temsil etmeye yetkili en üst düzey çatı yapı olarak diyoruz ki:

Türkiye Kreatif Endüstrileri yok oluyor...

Ekonomik anlamda ülkemizin katma değeri en yüksek meslek gruplarını kapsayan, Türkiye’nin kalkınmasında, uluslararası itibar kazanımlarında büyük rol oynayan yüzbinlerce çalisana ve sanatçıya sahip Türkiye Kreatif Endüstriler pandeminin başından bugüne hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Acil bir yol haritası belirlenmesini bekliyoruz!

Artık zaman kaybetmeye tahammülü kalmayan bu endüstrilerin üyeleri olarak, işlerimizin yüzde 75'nin gerçekleştiği yaz sezonunu 2. kez kaybetme lüksümüz yok. Kültürel, sanatsal, ve kreatif sektörün tüm alanlarını kapsayan etkinliklerin, kültür ve sanat merkezlerinin , sinemaların, canlı performansların, tiyatroların, gösterilerin, sergilerin, festivallerin, defilelerin, normalleşme sürecine başlayan diğer sektörler gibi Covid-19 şartlarına uygun bir biçimde , iş dinamiklerimiz göz ardı edilmeden faaliyet gösterebileceği uygun koşulların oluşturulmasını istiyoruz.

Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde