Turkcell'in mesajlaşma uygulaması BiP’ten güvenlik tartışması yaratacak patent başvurusu

Turkcell'in mesajlaşma uygulaması BiP’ten güvenlik tartışması yaratacak patent başvurusu

Turkcell tarafından geliştirilen mesajlaşma uygulaması BiP'in yeni bir patent başvurusu ortaya çıktı. Söz konusu patente göre BiP, kullanıcıların yazışmalarını analiz ederek müzik önerisinde bulunacak.

Turkcell'in mesajlaşma uygulaması BiP’ten güvenlik tartışması yaratacak patent başvurusu
16px
24px
21.01.2021 16:04
ABONE OLgoogle

WhatsApp’ın tartışmalı gizlilik sözleşmesi güncellemesi, milyonlarca kullanıcı alternatif uygulamalara yönelmişti. Türkiye’de kişisel verilerin gizliliği endişesi ile WhatsApp’ı terk eden kullanıcıların bir kısmı, Turkcell merkezli mesajlaşma uygulaması BiP'i tercih etmişti.

UçankuşTv'nin aktardığına göre BiP'in ortaya çıkan yeni patent başvurusu, bu uygulama ile ilgili de kişisel verilerin gizliliği tartışmalarına yol açabilir. 

4 Kasım 2020 tarihli patent başvurusuna göre BiP, mesajlaşma uygulamasındaki yazışmalardan kullanıcıların duygu durumunu belirleyerek müzik önerisinde bulunacak.

Turkcell’in 'Bir Müzik Öneri Sistemi' başlıklı söz konusu patent başvurusunda şu ifadeler yer alıyor:

"Bu buluş, kullanıcıların mobil cihazları üzerinde kullandıkları mesajlaşma uygulamasındaki yazışmalardan doğal dil işleme ile duygu durumunun belirlenmesine ve belirlenen duygu durumuna göre kullanıcıya müzik önerisinde bulunulmasına imkan sağlayan bir sistem ile ilgilidir.”

Turkcell’in söz konusu patent başvurusu, şirketin yazışmaları açık bir şekilde analiz edebileceği gösteriyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde