Turkcell’den özgür medyaya bir kurşun daha! Tek gelirin üstünü çiziyorlar!

Turkcell’den özgür medyaya bir kurşun daha! Tek gelirin üstünü çiziyorlar!

Gazete ve televizyonlardaki özgür yayıncılığın bitme noktasına geldiği şu günlerde, internet medyasına da belli bir ayar verilmek isteniyor.

Turkcell’den özgür medyaya bir kurşun daha! Tek gelirin üstünü çiziyorlar!
16px
24px
02.12.2019 14:22
ABONE OLgoogle

Yazılı ve görsel medya araçlarının yüksek maliyetler nedeniyle tekelleştiği veya kapısına kilit vurduğu şu günlerde internet medyasının ipi de çekilmek isteniyor.

Hükümete yakın gruplara havuzdan reklam üstüne reklam yağdırılırken, objektifliğini korumak isteyen birçok internet sitesi ancak internet reklam gelirleriyle ayakta durabiliyor.

Tek gelir kalemi internet reklamları olan birçok internet sitesi ise bugünlerde Turkcell eliyle iflasa sürüklenmek isteniyor.

Türkiye’de en fazla müşteriye sahip operatörlerin başında gelen Turkcell, aylık 3,50 lira karşılığında tüm internet sitelerinin reklamlarını müşterilerden gizlemeyi vaad ediyor. 

Paketi satın alan bir müşteriye internet sitelerindeki tüm reklamların engellenmesi sözü veriliyor.

Birçok internet gazetecisi, reklam engelleme uygulamaları için gazetecilik meslek örgütlerinin artık harekete geçmesini isterken, muhalif yayınların internet ortamında da susmasının ülkeyi tek sesliliğe bir adım daha yakınlaştıracağının altı çiziliyor.

Ensar Vakfı’na yönelik sponsorluğu nedeniyle geçmiş yıllarda oldukça tepki çeken Turkcell’in, AK Parti iktidarına yönelik yakın duruşu ve reklam dağıtımı sırasında belli kurumlara ambargo uyguladığı iddiaları da sık sık kulislerde dile getirilen iddialar arasında.

Medyaradar

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde