Turkcell'den abonelerine makale tavsiyesi: Yavaş internete bedelsiz iptal

Turkcell'den abonelerine makale tavsiyesi: Yavaş internete bedelsiz iptal

Turkcell Dergilik uygulamasını kullanan milyonlarca kullanıcıya pop-up mesaj olarak "Yavaş internete bedelsiz iptal" makalesinin linkini yolladı

Turkcell'den abonelerine makale tavsiyesi: Yavaş internete bedelsiz iptal
16px
24px
29.08.2022 14:14
ABONE OLgoogle

BTdunyasi.net'ten Kemalettin Bulamacı'nın haberine göre Turkcell, gazete ve dergi okuma platformu Dergilik abonelerine, “Yavaş İnternete bedelsiz iptal” başlıklı makaleye yönlendiren pop-up mesaj yolladı.

Milliyet Gazetesi’nde yer alan makalede, internet kullanıcılarının yasal hakları hatırlatılıyor ve taahhüdü devam eden abonelerin, internet hizmetinin hızını düşük buldukları taktirde cayma bedeli ödemeden, bedelsiz olarak nasıl iptal edileceği anlatılıyor. Milliyet Gazetesi’nde yayımlanan Mithat YURDAKUL’un makalesine bu linkten ulaşabilirsiniz. 

Turkcell, milyonlarca kullanıcısı olan Dergilik uygulaması için her gün çeşitli gazete ve dergilerden haber/makale başlıkları paylaşarak, okuyucuları bu yazının yer aldığı mecraya yönlendiriyor. 2021 yılında, Dergilik abonelerinin okuduğu makale sayısı 68 milyonu aşmıştı.

Büyük özgüven

Turkcell’in bu tarz bir makaleyi abonelerine tavsiye etmesi, özgüven midir? Altında başka bir şey aramaya gerek var mıdır? ben bu konuda bir yorum yapamıyorum.

Ancak şu gerçekleri size hatırlatıp, bu pop-up mesajın bir hata sonucu mu, yoksa bilerek ve isteyerek mi dergilik kullanıcıları ile paylaşıldığı yorumunu size bırakayım;

Her ne kadar Oookla Speedtest verilerine göre Turkcell’in mobil hatlardaki hızı rakiplerinin önünde yer alsa da her gün yüzlerce Turkcell abonesi hem kapsama alanı sorunları hem de internet hızları ile ilgili sosyal ağlarda serzenişte bulunup, kapsama alanı ve hızlarla ilgili iyileştirme taleplerini Turkcell yetkililerine ulaştırmaya çalışıyor.

Turkcell, 2021 yılı ikinci çeyreğinde yüzde 1.7 ile tarihin en düşük mobil abone kayıp oranı rasyosuna ulaşmış olsa da 2022 yılının ikinci çeyreğinde abone kayıp oranı yüzde 1.8’e yükseldi.

Turkcell de dahil olmak üzere, taahhütlü abonelik sunan telekom şirketleri, enflasyonist ortamda taahhütlü abonelerine fiyat artışlarını zamanında yansıtamayarak gelir artışlarını istedikleri seviyeye ulaştıramıyor.

Turkcell, yılın ikinci çeyreğinde toplam gelirlerini ortalama yüzde 46 artırmasına rağmen, abone başına elde edilen gelirler yüzde 32 ile hem toplam gelir artışının, hem de yüzde 80’e ulaşan enflasyonun altında kaldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde