Turkcell’den Ukrayna açıklaması: Yüzde 10 devre dışı kaldı

Turkcell’den Ukrayna açıklaması: Yüzde 10 devre dışı kaldı

Ukrayna'da Lifecell markası ile faaliyet gösteren Turkcell, KAP'a yaptığı açıklamada ülkede işlettiği altyapının yüzde 10'unun devre dışı kaldığını açıkladı.

Turkcell’den Ukrayna açıklaması: Yüzde 10 devre dışı kaldı
16px
24px
24.03.2022 08:20
ABONE OLgoogle

Rusya’nın işgali altındaki Ukrayna’nın üç büyük mobil operatöründen birini işleten Turkcell, ülkede işlettiği altyapının yüzde 10’unun devre dışı kaldığını açıkladı.

Turkcell tarafından dün KAP’ta yayımlanan analist sunumuna göre Ukrayna’daki merkezi şebekede hasar veya kesinti bulunmuyor olsa da şirketin 9 bin baz istasyonundan ortalamada yaklaşık yüzde 10’u devre dışı kaldı.

GELİRLERİNDE UKRAYNA’NIN PAYI YÜZDE 7.8

Ukrayna’da Lifecell markası ile faaliyet gösteren Turkcell, çalışanları arasında can kaybı veya yaralanma olmadığını belirtirken, faaliyetlerine devam edebilmek için yeterli sayıda bakım ekipmanı desteği sağladığını ve veri merkezini Lviv kenti ile komşu ülkelere yedeklediğini belirtti.

Şirketin ülkede işlettiği perakende mağazalardan yüzde 45’inin açık olduğu belirtildi.

Turkcell’in geçen yıl 35.9 milyar lira olan gelirleri arasında Ukrayna’nın yüzde 7.8 payı bulunuyor. Ukrayna faaliyetleri faiz, amortisman ve vergi öncesi kârın ise yaklaşık yüzde 10’unu oluşturuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde