Türk şirketten 'Elektronik' atak

Türk şirketten 'Elektronik' atak

Yerli bilgisayar markası Aidata, yerlilik oranını arttırmak için çalışmalarını hızlandırdı

Türk şirketten 'Elektronik' atak
16px
24px
02.02.2023 08:49
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin ilk yerli bilgisayar markalarından Aidata, üretimindeki yerlilik oranını arttırmak için harekete geçti. İş ortaklarını İstanbul’daki üretim merkezlerinde ağırlayan Aidata Bilişim’in Genel Müdürü Mustafa Emek, şirketin makro stratejileri ile ilgili bilgiler paylaştı.

Mustafa Emek, “1989’dan bu yana faaliyette olan Aidata ile artık daha fazla katma değer yaratmak istiyoruz. Bu kapsamda Aidata Ar-Ge Merkezi’nin temelini attık ve 2023 yılı 4. çeyreğinde faaliyete başlayacağız. Devreye alacağımız Ar-Ge Merkezimizde geliştirilecek yenilikçi ürünlerimizi 2024 yılı itibariyle kullanıcılarımızın beğenisine sunmayı planlıyoruz. Teknoloji üreten ve ürettiği teknoloji ile sektöre yön veren bir şirket olma yolunda adım adım ilerliyoruz.” diye konuştu.

1989 yılında Boğaziçi Bilgisayar bünyesinde kurulan Aidata Bilişim, geçtiğimiz günlerde Türkiye’de dağıtım yapan iş ortaklarının yöneticilerini ağırladı. Aidata’nın yeni ürünleri ve gelecek hedeflerinin paylaşıldığı toplantıda, Aidata’nın yatırım planları da masaya yatırıldı. Aidata olarak iş ortaklarıyla bir arada olmaktan dolayı gururlu olduklarını dile getiren, Aidata Bilişim Genel Müdürü Mustafa Emek, Aidata’nın Türkiye’nin yerli teknoloji markası olduğunu ifade etti.

Yaklaşık 34 yıldır sektörde faaliyet gösterdiklerini dile getiren Mustafa Emek, “Biz Türkiye'nin ilk yerli bilgisayar markasıyız. Markamızın arkasında 140 yıldır sanayici olan Tecde Group var. Buradan aldığımız güçle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şirketimiz 2010’dan bu yana da kurumsal firmalara yönelik çözümler üretiyor. Kurumsal tarafta çok yüksek bir kalite beklentisi var. Bu kalite beklentisi, kusursuz bir operasyonu yürütmeyi gerektiriyor. Biz de müşteri beklentileri doğrultusunda kusursuza yakın bir üretim, satış ve satış sonrası hizmet süreci kurgulayıp koşulsuz müşteri memnuniyeti oluşturmayı hedefliyoruz. Ürün gamımızda yer alan Masaüstü, Mini, Tümleşik ve Dizüstü Bilgisayarlar, Monitörler, Tabletler ve Etkileşimli Tahtalar ile kurumsal firmalara çözümler üretiyoruz.” dedi.

KATMA DEĞER YARATMAK İSTİYORUZ

Artık Aidata olarak ülke ekonomisi için daha fazla katma değer yaratmak istediklerinin altını çizen Mustafa Emek, “Şirketimizin Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tecdelioğlu’nun ‘bu ülke için üreteceğiz, bu ülke için katma değer yaratacağız’ mottosu doğrultusunda, ürünlerimizdeki yerlilik oranını arttırarak teknoloji tüketen bir kimlikten teknoloji üreten bir kimliğe bürüneceğiz. Bu kapsamda ürün gamımızda yer alan tüm ürünlerin endüstriyel tasarımlarını özgünleştirerek yurt içinde ve yerli iş ortaklarımız ile üreteceğiz. Ayrıca Ar-Ge Merkezimizde ürünlerimizde kullanacağımız elektronik kartların dizayn ve yazılımlarını geliştireceğiz. Tüm bu faaliyetler sonuçları itibariyle ülkemiz için katma değer oluşturacak. Aidata olarak fark yaratmak istiyor ve teknoloji üreten bir şirket olma yolunda adım adım ilerliyoruz.” diye konuştu. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde