Türk şirketi Peak, ABD’li Zynga'ya 1.8 Milyar Dolara satıldı

Türk şirketi Peak, ABD’li Zynga'ya 1.8 Milyar Dolara satıldı

Yerli oyun şirketi Peak, 1.8 milyar dolara Amerikalı oyun şirketi Zynga tarafından satın alındı.

Türk şirketi Peak, ABD’li Zynga'ya 1.8 Milyar Dolara satıldı
16px
24px
01.06.2020 15:22
ABONE OLgoogle

10 yıl önce dünya çapında bir teknoloji şirketi kurmayı hayal eden Peak ekibi hayallerini gerçekleştirdi ve Türkiye tarihinin en değerli şirketlerinden birini ortaya çıkardı.

Peak’ten yapılan açıklamada, “10 yıl önce dünya çapında bir teknoloji şirketi kurmayı hayal eden Peak ekibi hayallerini gerçekleştirdi ve Türkiye tarihinin en değerli şirketlerinden birini ortaya çıkardı. ABD’li Zynga (Nasdaq: ZNGA) ile güç birliği yapan şirket artık yeni bir evreye girmiş bulunuyor. Anlaşma ile sadece ortaklık yapısı değişen Peak, faaliyetlerini ekibinde ve yönetiminde hiçbir değişiklik olmadan kendi markası altında sürdürerek bir Türk şirketi olarak kalmaya devam ederken, hisselerini 1,8 milyar dolara Zynga’ya devredecek” denildi.

Kurucu Sidar Şahin: Anne babalar çocuklarına inansın

Peak Kurucusu ve CEO'su Sidar Şahin, “Bugün geldiğimiz nokta tüm Türkiye için gurur verici ve biz hepimiz biliyoruz ki, bu daha yolun başı” diyerek şunları söyledi:

“Zynga ile devam edeceğimiz bu yolculukta, birlikte daha güçlenerek büyüyecek olmak hepimizi geleceğe dair heyecanlandırıyor. Türkiye’den büyüyen, ilerleyen ve gelişmeye devam eden bir ekip olmayı sürdüreceğiz. Bu anlaşmanın en önemli yanı, imkansızın başarılabileceğini somut olarak ortaya koyması. Türkiye’de anne babalar çocuklarına inansınlar istiyorum. Sevdikleri işi sürekli ilerleyerek yaptıkları sürece, başarabileceklerine inansınlar. Çocuklar da gençler de kendilerinin başarabileceklerine inansınlar. Çünkü her şey inanmakla başlar.”

'Zynga, Türk oyun şirketi Peak Games'i 1,8 milyar dolara satın alıyor' iddiası

Satıştan kim, ne kadar kazanacak? 

1,8 milyar dolarlık bu satışın en büyük payı Earlybird'ün olacak. Avrupa merkezli fon, satın alma bedelinin yüzde 43'ünden fazlasını yani yaklaşık 780 milyon doları kasasına koyacak.

Şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Sidar Şahin 384 milyon dolar, aynı şekilde ilk yatırımcılardan Hummingbird Ventures da yaklaşık 362 milyon dolar alacak.

Trendyol kurucusu Demet Mutlu ile Evren Üçok da 86 milyon dolar ve 139 milyon dolarlık yani toplam 225 milyon dolarlık geri dönüşe sahip olacaklar. Son olarak Endeavor'un Catalyst fonu da 47 milyon dolar gelir elde etmiş olacak.

2017 yılında Peak'in sahip olduğu bazı oyunları 100 milyon dolara satın alan Zynga, 2018 yılında da Türk oyun şirketi Gram Games'i 250 milyon dolara satın almıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde