Türk Ticaret Bankası'yla ilgili şok gelişme

Türk Ticaret Bankası'yla ilgili şok gelişme

Özel sektörün kurduğu ilk banka olma özelliğini taşıyan Türk Ticaret Bankası'nda neler oluyor?

Türk Ticaret Bankası'yla ilgili şok gelişme
16px
24px
02.07.2013 05:55
ABONE OLgoogle

Özel sektörün kurduğu ilk banka olma özelliğini taşıyan Türk Ticaret Bankası AŞ Hazine’ye devrediliyor.

 26 Mayıs 1997 tarihinde, yüzde 84,52’lik hissesi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilen bankayla ilgili 28 Mayıs 2013 tarihli Genel Kurul’dan ‘tasfiye sürecinin’ durdurulması kararı çıkmıştı.

Sürecin nasıl devam edeceği ve bankanın akıbetinin ne olacağına dair beklentiler devam ederken bankanın Hazine’ye devredilmesi için düğmeye basıldığı ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ile Hazine Müsteşarlığı arasında konuya ilişkin yazışmaların başladığı öğrenildi.

Yıllardır tasfiye sürecinde olan Türk Ticaret Bankası’nın tekrar faaliyet hayatına başlamasıyla ilgili alınan karar sonrasında yeni adımlar gelmeye devam ediyor. Bu adımlardan en önemlisi olan bankanın Hazine’ye devri için TMSF ile Hazine arasındaki yazışmalar başladı. Yasal düzenlemelerin ardından banka Hazine’ye devredilecek.

Bu süreçten sonra Hazine faaliyet lisansını tekrar alarak bankayı faaliyete geçirecek. Çok yüksek ihtimalle katılım bankası olacağı öğrenilen banka, haber kaynaklarının görüşlerine göre ihaleye çıkarılıp özel bir teşebbüse dönüştürülmek yerine kamuda kalacak. Bu şekilde kamu bankalarının faizsiz bankacılık yapmasıyla ilgili tartışmalar farklı bir boyut kazanacak. Beklentilere göre Türkbank kamuya ait faizsiz katılım bankası olarak faaliyet hayatına yeniden başlamış olacak.

Koray Tekin/Zaman

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde