Türk Telekom'la Haber-İş anlaştı: En düşük ücret 4 bin 200 TL

Türk Telekom'la Haber-İş anlaştı: En düşük ücret 4 bin 200 TL

Türk Telekom ve Türkiye Haber-İş Sendikası, yaklaşık 10 bin sendikalı çalışanın toplu iş sözleşmesi için el sıkıştı. Anlaşma çerçevesinde, en düşük çıplak ücret 4 bin 200 TL olarak belirlendi.

Türk Telekom'la Haber-İş anlaştı: En düşük ücret 4 bin 200 TL
16px
24px
03.09.2021 08:46
ABONE OLgoogle

Türk Telekom ve Türkiye Haber-İş Sendikası arasındaki 14. Dönem İşletme toplu iş sözleşmesi müzakere süreci anlaşmayla sonuçlandı. Anlaşma çerçevesinde, en düşük çıplak ücret 4 bin 200 TL olarak belirlenirken bu sınırın altındaki ücretlerde iyileştirmeler yapılması kararlaştırıldı.

Toplu iş sözleşmesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak ile diğer sendika ve kurum temsilcilerinin katılımıyla imzalandı.

Sözleşme 2 yıllık dönemi kapsıyor

1 Mart 2021 – 28 Şubat 2023 tarihleri arasındaki 2 yıl süreyle geçerli olacak toplu sözleşmede şu maddeler yer aldı: 

-İlk altı aylık dönem için seyyanen 850 TL zam,

- İkinci altı aylık dönem için seyyanen 450 TL zam,

- Üçüncü ve dördüncü altı aylık dönemler için yüzde 5,5 oranında zam,

- Üçüncü ve dördüncü altı aylık dönemdeki TÜFE enflasyon oranının yüzde 5,5’i aşması halinde aşan kısmın ücretlere ilave edilmesi,

- Sözleşmenin ikinci yılından itibaren Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde brüt 1.000 TL tutarında bayram yardımı ödemesi

"En önemli sermayemiz insan kaynağımız"

İmza töreninde konuşan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Şirketimizin güçlü finansal ve operasyonel performansını en çok insan kaynağımızın kalitesine ve özverisine borçluyuz. Türkiye’nin dijital altyapısına yaptığımız yatırımlar kadar insan kaynağımıza yatırım yapmayı da kendimize ödev biliyor; güçlü performansımızı sürdürülebilir kılma yolunda tüm çalışma arkadaşlarımızla ‘tek yürek’ olarak “Türkiye için değer üretme” ortak hedefi doğrultusunda yol alıyoruz” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde