Türk Prysmian Kablo'dan dev projeler

Türk Prysmian Kablo'dan dev projeler

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünyadaki önemli aktörlerinden Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Türk Prysmian Kablo, dev projelere imza atıyor.

Türk Prysmian Kablo'dan dev projeler
16px
24px
08.11.2021 06:50
ABONE OLgoogle

50 den fazla ülkede, 104 bölgede 25 AR-Ge merkezi ve 28 bin çalışanı ile faaliyet gösteren Prysmian Group'un Türkiye iştiraki Türk Prysmian Kablo, bugüne kadar İstanbul Havalimanı’ndan Osmangazi Köprüsü’ne, Marmaray’dan Avrasya Tüneli’ne, birçok büyük projenin kablo çözüm ortağı olarak hayat verdi.

Türk Prysmian Kablo 57 yıldır ülkemizde faaliyet gösteren sektörün lider firması konumunda olup, Mudanya’da bulunan kendi limanına da sahip fabrikası stratejik olarak çok önemli bir lokasyonda yer alıyor.

Şirketin dünya genelinde imzasını atmış olduğu marka projelerin bazıları şunlar...

1.İstanbul Havalimanı

2. Mersin Güneş Enerji Santralleri

3. Uluslarası Elektrikli Tren Sistemleri

4. Bursa, Eskişehir Adana, Mersin, Isparta, Yozgat, Elazığ Şehir hastaneleri

5. Merkez Ankara Projesi

6.Çanakkale Boğazı Denizlatı Projesi

7. Galataport İstanbul Projesi

8. Ilısu Barajı Mardin

9. Irak Merkez Bankası

10. Dubai Metrosu

11. Norveç Rüzgar santralleri

12. Bakü Tower

141 milyon Euroluk iki ihale daha aldı

İhale süreci 2021 yılında tamamlanan Çanakkale Boğazı sualtı kablo hattı projesi 2023 yılında tamamlanacak ve 57 Milyon Euro bu proje ile şirket kasasına girecek.

2021 yılında ihalesi tamamlanan diğer bir büyük proje İzmit Körfezi Sualtı Kablo hattı projesi olup, 2023 yılına kadar tamamlanacak olan projenin getirisi 84 Milyon Euro olacaktır. Sadece bu iki proje ile şirket kasasına girmesi mutemel rakam 141 Milyon Euro olup bahse konu rakamların gelecek dönem bilançoları çok ciddi manada olumlu etki etmesi bekleniyor.

Bununla birklikte şirket bünyesinde bulunan sualtı kablo döşeme gemileri bu çaplı büyük ölçekli işlerin alınabilmesi noktasında şirketi diğer firmalardan herdaim bir adım öne geçirmekte.

Projelerin bir diğer getirisi şirketin sektördeki lider konumunu dahada güçlendirmesi olacaktır. 2020 yılında 785 Milyon Tl olan sektör % 68 lik büyümeyle 2021 yılında 1.320 Milyon TL ulaşmıştır.

Bununla birlikte Prysmian Grubun sektördeki payı ise % 58 den % 69 a yükseldi. Hem sektördeki büyümeden hemde sektör içindeki büyümeden kaynaklı ikili bir büyüme göze çarpmakta. Bu durum artan enerji ihtiyacıyla beraber katlanarak büyüyen sektörede Prysmian Grubu uzak ara Lider firma konumuna getirdi.

Sektörlere göre bir değerlendirme yapılırsa Telekom sektöründeki düşüş, Enerji Taşıma Ürünleri ve Enerji Üretim Tesisleri işlerindeki artışla sübvanse edilmiş bu şekilde sektördeki büyüme 785 Milyon TL den 1.320 Milyon TLye ulaşmıştır.

Önümüzdeki süreçte 5G Telekom altyapısında oluşacak ihtyiaçlarla birlikte bu rakamın çok daha büymesi beklenmektedir. Grup Şirketlerinin dünya borsalarındaki değerlerine bakarsak; Almanya (DAX) da 33 € (369TL) Amerikada (SP) 37 $ (359 TL) İtalya (SPA) 34 € (380TL) fiyatlarında işlem görmektedir.

Emsalleri ile BİST te işlem gören Türk Prsymian Grup hisse fiyatı (28 TL) yükselen endekste hesaba katılırsa ucuz kalmış durumdadır.

Şirketin 2020 yılına göre 2021 3. Çeyrek beklentileri gelirlerin %70-80 oranında artması yönündedir. Gerçekleştirilen ihale süreçleri düşünüldüğünde bu büyüme beklentisi normal görünmektedir. Yapılması planlanan Akkuyu Termik Santrali, Kanal İstanbul Projesi ve 5G ihalelerinde Prysmian Kablo'nun aktif rol alacağı biliniyor.

Yurtdışı menşeili bir firma olması ve güçlü sermaye yapısı sebebiyle finansal bir sorun yaşama ihtimali olmayan şirket büyük yatırımlar için dünya bankasından kolaylıkla kredi kullanabilecek konumda.

BTSO'dan Sektör Lideri ödülü

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından 47’inci kez düzenlenen ‘Ekonomiye Değer Katanlar Ödülleri’ açıklandı, Dört ayrı kategoride düzenlenen ödül töreninde, Türk Prysmian Kablo elektrik-elektronik şirketleri arasında “Sektör Liderleri” kategorisinin birincisi oldu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, 47 yıldır düzenlediği “Ekonomiye Değer Katanlar” ödül töreninde kent ve ülke ekonomisine en fazla değer katan firmaları ve girişimcilerini ‘Kurumlar Vergisi’, ‘Gelir Vergisi’, ‘İhracat’ ve ‘Sektör Liderleri’ kategorilerinde açıkladı.

Covid-19 salgını nedeniyle ilk kez dijital olarak gerçekleştirilen törende, enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Türk Prysmian Kablo, “Sektör Liderleri” kategorisinde kablo sektörünün lider kuruluşu seçildi.

Türkiye’nin mega projelerine hayat verdi

Sürdürülebilir başarının kapılarının ancak yenilikçi fikirler ile açılabileceğinin altını çizen Türk Prysmian Kablo CEO’su Cinzia Farisè, “Türk kablo sektörünün ‘Ar-Ge için en çok harcama yapan şirketi’ Türk Prysmian Kablo olarak 1964 yılından bu yana zorlu coğrafya, çevre ve kullanım şartlarına uygun yenilikçi, rekabetçi, yüksek performanslı çözümler geliştirirken, Türkiye’de pek çok sektörün gelişimine de katkı sağlıyoruz.Gerçekleştirdiğimiz projeler doğrultusunda; İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Marmaray, Ilgaz ve Avrasya Tüneli gibi Türkiye’nin mega projelerinin yanı sıra sağlık sektörünün dev projelerine de kablo ve çözümlerimizle hayat verdik.” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde