Türk Medya Grubu'nun acı günü: Metin Yeşildağ hayatını kaybetti

Türk Medya Grubu'nun acı günü: Metin Yeşildağ hayatını kaybetti

Türk Medya Grubu sahibi Zeki ve Hasan Yeşildağ’ın kardeşi Metin Yeşildağ hayatını kaybetti.

Türk Medya Grubu'nun acı günü: Metin Yeşildağ hayatını kaybetti
16px
24px
01.11.2022 10:31
ABONE OLgoogle

Star, Akşam ve Güneş gazeteleri ile 24 ve 360 televizyonlarının sahibi Zeki ve Hasan Yeşildağ’ın kardeşi Metin Yeşildağ hayatını kaybetti.

İşadamı Ethem Sancak 2017 yılında Türk Medya Grubu’nu Yeşildağ kardeşlere satmıştı.

Kardeşlerden Hasan Yeşildağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pınarhisar Cezaevi’nden arkadaşı.

1961 Rize doğumlu olan Yeşildağ'ın 1990 yılından beri halı saha işletmeciliği, inşaat ve gıda sektöründe faaliyet gösteren şirketleri var.

Kasımpaşa ve Rize Spor Kulüplerinde Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. En önemlisi AKP Yönetim Kurulu Üyeliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği yaptı.

Erdoğan hakkında hapis cezası verilmesinin ardından, Yeşildağ bilerek suç işleyerek Erdoğan’dan önce Pınarhisar Cezaevi’ne girdi.

Erdoğan 26 Mart 1999’da hapse girdiğinde bizzat Yeşildağ tarafından karşılandı.

Hüseyin Besli ve Ömer Özbay, beraber kale aldıkları “Recep Tayyip Erdoğan, Bir Liderin Doğuşu” kitabında Erdoğan'ın hapishanede öldürüleceği istihbaratını aldıktan sonra Hasan Yeşildağ'ın hapse girme süreci şöyle anlatıyor:

"Aldığı bilgiyi ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi olan kardeşi Zeki Yeşildağ’la paylaştı. Ne gibi önlemler alabileceklerini gözden geçirirken Zeki, kestirip attı: 'Abi, uzatmaya gerek yok. Tayyip Bey’le beraber sen de gireceksin cezaevine; mahpusluğun yabancısı değilsin! Yeşildağ, karşılıksız çek kesmekten karşısına çıktığı hakimden yana yakıla hapis talep eder. Tek çıkar yolun 'hapse mahkumiyet' cezası olduğuna hakimi ikna eder.”

Yeşildağ, Erdoğan’ın mahpusluk süresi olan 4 ay boyunca görüşmelerini düzenledi, yanından ayrılmadı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde