Türk Lirası'na döviz saldırısıyla ilgili flaş açıklama

Türk Lirası'na döviz saldırısıyla ilgili flaş açıklama

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türk Lirası'na döviz saldırısıyla ilgili flaş açıklama
16px
24px
07.05.2020 15:42
ABONE OLgoogle

Kurtulmuş'un 24 TV'de yaptığı açıklamalar şöyle;

İlk andan itibaren bütün kurum ve kuruluşlarımız, Bakanlıklarımız olağanüstü bir gayretle çalışıyorlar. Alınan tedbirlerin yerinde olduğunu düşünüyoruz. Kendi yeni normalimizi oluşturacağız.

Fiziki olarak bir araya gelmek bu Ramazan Ayı'nda yok. Belli değil ama belki bayramda da bu süreç bu şekilde devam edecek. Sabredeceğiz, sonunda selamete ereceğiz.

Pandemi bütün dünyada yenilmeden tamamen ortadan kalktığını kimse söyleyemez. Küresel bir mücadele verilmesi lazım. Vaka görülen yerlerin tek tek lokalize edilmesi, mikrobun yayılmasını önlemek gerekir.

Virüsle birlikte yeni tabirlere ve alışkanlıklara da sahip olacağız. Yeni normalin süreçlerine alışmaya gayret ediyoruz.

Doların rezerv para olması münasebetiyle dünyada bütün ülkelerde döviz hareketlendi. Küresel şartlar normalleşmeye başladıkça döviz Türkiye'de de eski haline gelecek. Ekonomimizi köşeye sıkıştırmaya çalışanlara pabuç bırakmayız.

Bu süreç ülkelerin zorluklar karşısında ne kadar dayanabileceği konusunda genel bir test oldu. Büyük ülkelerin kağıttan kaplanlar olduğunu, nasıl çabuk yıkıldıklarını, vahşi kapitalizmin ne kadar kötü bir sistem olduğunu gördük.

Türkiye'de milli, yerli teknoloji gelişmesin diye başından beri ihanet içerisinde olanlar vardır. Çalışmaların nasıl engellendiğini biliyoruz. Zamanında Nuri Demirağ'a karşı çıkan zihniyet; şuan gelişmelere karşı çıkan zihniyet.

Türkiye'nin yaptığı 3 sınır ötesi operasyonun başarısının arkasındaki temel nedenlerden bir tanesi kahraman ordumuzun cesaretinin yanında İHA ve SİHA'larımızın varlığı ve etkin kullanımıdır.

Ülkelerin ayakta durabilmesi için siyasi iradelerinin güçlü olması ve milli, birlik ve beraberliğini koruyabilecek bir imkana sahip olmalarıdır. Bu gündemin bir numaralı maddesi de güçlü bir savunma sanayisine sahip olmaktır.

Bazı CHP'lilerin genetiğinde darbe yatkınlığı var. Fakat iyi niyetli olan herkes görüyor ki; corona virüste Türkiye, çok ciddi ve başarılı bir sınav verdi. Kim bu meseleyi politikleştirirse kaybeder.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde