Türk Lirası değer kaybetmeye devam ediyor! Dolar/TL 8.35'in üzerini gördü

Türk Lirası değer kaybetmeye devam ediyor! Dolar/TL 8.35'in üzerini gördü

Türk Lirası değer kaybetmeye devam ediyor.

Türk Lirası değer kaybetmeye devam ediyor! Dolar/TL 8.35'in üzerini gördü
16px
24px
30.10.2020 12:23
ABONE OLgoogle

Merkez Bankası'nın yeni sıkılaştırma hamleleri sonrası 8.26'ya kadar çekilen dolar/TL, gün ortasında rekor seviyelerini 8.35'in üzerine çıkardı. Euro/TL ise 9.75'in üzerinde el değiştiriyor.

Yurt içi piyasalar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle verilen 1.5 günlük aranın ardından hareketli bir gün geçiriyor.

Yoğun veri akışının takip edildiği günde dolar/TL öğle saatlerinde 8.3531'le rekor seviyelerini güncelledi. Piyasa açılış dakikalarına yakın Merkez Bankası'ndan gelen yeni sıkılaştırma hamlesiyle dolar/TL 8.2670'e kadar çekilmişti.

Yurt içi piyasalar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle 1,5 günlük tatilin ardından hareketli bir gün geçiriyor. Yoğun veri akışının takip edildiği günde dolar/TL sabah saatlerinde 8,3406'le rekor seviyelere geldi. Piyasaların açılışına yakın Merkez Bankası'ndan gelen yeni sıkılaştırma hamlesiyle dolar/TL, 8,2670'e kadar çekildi.

Sonrasında gelen tepki alımlarıyla kur 8,32 düzeyinde dengelendi. Dün 9,7811 ile rekor kıran euro/TL de benzer hareketlerle 9,66'ya kadar çekildikten sonra 9,73'lerden el değiştiriyor.  

Merkez Bankası sıkılaştırma adımlarına devam ediyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) sıkılaşma adımlarıyla ilgili yeni açıklama yayımladı. Açıklamada; "TCMB para politikası sıkılaştırma adımlarına devam etmektedir. Bu çerçevede Banka BIST Repo-Ters Repo Pazarı’nda gecelik borç verme faiz oranı üzerinden sınırlı tutarda sağladığı fon tutarını bugün sıfırlayarak sıkılaştırma adımlarına devam etmektedir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde