Turizmcilerden, ‘Bulgaristan’da yılbaşı eğlence turları’ uyarısı

Turizmcilerden, ‘Bulgaristan’da yılbaşı eğlence turları’ uyarısı

Türkiye'de corona virüsü tedbirleri kapsamında yılbaşında 4 gün sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesinin ardından bazı belgesiz tur firmaları, sosyal medya üzerinden Bulgaristan'da eğlence mekanlarının açık olduğu yönünde tur duyuruları yapmaya başladı

Turizmcilerden, ‘Bulgaristan’da yılbaşı eğlence turları’ uyarısı
16px
24px
22.12.2020 16:23
ABONE OLgoogle

Türkiye’de corona virüsü salgını tedbirleri kapsamında, yılbaşında 31 Aralık-4 Ocak tarihleri arasında 4 gün sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

Ayrıca İçişleri Bakanlığı, bazı otel ve konaklama tesislerinin yemekli ve müzikli yılbaşı paketleri satması üzerine valiliklere genelge gönderip, yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında otel ve konaklama tesislerinde kutlama yapılmasına izin verilmemesi ve yemekli, müzikli kutlama ile eğlence programları yapılacağı yönünde kampanya veya reklam faaliyetlerinde bulunmalarını yasakladı.

BULGARİSTAN DA KAPALI

Türkiye’deki corona virüsü kısıtlamalarını fırsat bilen bazı belgesiz tur firmaları, Bulgaristan’da ‘yılbaşı tatili’ adı altında sosyal medya ve internet üzerinden tur duyurularında bulundu. ‘Restoranlar açık, karantina yok, vize yok, gazinolar açık, mağazalar açık’ yazılı ilanlarla yapılan duyuruların doğruları yansıtmadığı ortaya çıktı. Bulgaristan, sıkı corona virüsü tedbirleri alarak, yılbaşında eğlence mekanlarının, gazinoların, lokantaların ve eğlence merkezlerinin kapatılmasına karar verdi. Otobüslerle tur düzenlenmesinin yasak olduğu Bulgaristan’da sadece kayak merkezlerindeki otellerin açık olacağı ve bireysel müşterilerin kalabilecekleri tesislerde de sadece lokantaların açık olacağı bildirildi.

Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde