Turist akınlarında yine lider Rusya

Turist akınlarında yine lider Rusya

Rusya'daki çevrimiçi seyahat siteleri SletatRu ve TravelataRU verilerine göre mayıs tatili için en popüler yurtdışı tatil seçeneği yüzde 36 ile Türkiye. Yazın, Rusya'dan Türkiye'ye olan haftalık uçuş bin 100'ü geçebilir.

Turist akınlarında yine lider Rusya
16px
24px
29.03.2023 03:49
ABONE OLgoogle

Turizmciler savaşa rağmen bu yıl Rus turist sayısında rekor bekliyor. Çevrimiçi seyahat siteleri SletatRu ve TravelataRU verilerine göre mayıs tatili için en popüler yurtdışı tatil destinasyonu yüzde 36’lık payla Türkiye.

Rusya’dan gelen uçaklara Türkiye’de bakım ve yer hizmetleri verilmeyeceği yönünde geçen hafta gelen haberlerse sektörde endişe yarattı. Rusya’nın “leasaing” yoluyla satın aldığı ABD uçaklarını kapsadığını belirten eski TÜRSAB Başkanı Bahattin Yücel Rusya’nın birçok uçağı “millileştirdiğini” hatırlatıyor.

Yücelin dikkat çektiği bir başka konu ise Rusya’daki, savaş ekonomisinin yarattığı oynamalar. Yücel “Ancak Rusların rahatça girebildiği bir ülke olduğu için Türkiye yine birinci sırada olur” dedi.

Veriler de Yücel’i doğrular nitelikte. Yazın yoğun sezonda Rusya’dan Türkiye’ye haftalık uçuş sayısı 1,5 kat artarak bin 100’e çıkacağı belirtiliyor. Rus ulusal havayolu şirketi Aeroflot, Rusya’nın dokuz şehrinden Türkiye’nin önde gelen turizm destinasyonlarına sefer açacak. Ayrıca Rusya Federal Havacılık Kurumu S7, Red Wings ve Nordwind havayolu şirketlerine Kapadokya’ya direkt uçuş izni verdi. Şirket 5  şehirden Kapadokya’ya direkt uçuşlar düzenleyebilecek.

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği başkanı Tevfik Ölmez, direkt uçuş izninin bölgeye olumlu etkisi olacağını vurguladı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde