Turhan Çömez: Hastanede insanlar elektriksiz ve oksijensiz kaldıkları için can verdi

Turhan Çömez: Hastanede insanlar elektriksiz ve oksijensiz kaldıkları için can verdi

İYİ Partili Turhan Çömez, İskenderun Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda kalan hastaların 'oksijensiz ve elektriksiz kaldıkları için can verdiklerini' öne sürdü. İl Sağlık Müdürlüğü iddiayı yalanladı.

Turhan Çömez: Hastanede insanlar elektriksiz ve oksijensiz kaldıkları için can verdi
16px
24px
01.03.2023 12:36
ABONE OLgoogle

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, depremde büyük yıkıma uğrayan Hatay'ın İskenderun ilçesinden bağlandığı canlı yayında, İskenderun Devlet Hastanesi'ndeki hastaların oksijensiz ve elektriksiz kaldıkları için hayatlarını kaybettiğini iddia etti.

Turhan Çömez, Halk TV'de Şule Aydın moderatörlüğündeki Kayda Geçsin programına bağlanarak bölgeden izlenimlerini aktardı. 

'GÜVENLİ DEĞİLDİR' RAPORUNA RAĞMEN O BİNA 10 YIL KULLANILDI'

Çömez açıklamalarında şunları söyledi:

"Burada yaşamış insanların dramlarına tanık olarak ne Erdoğan'a ne de AKP iktidarına hakkımı helal etmiyorum. Sizinle paylaşacaklarımla ilgili yargı mekanizmalarının çalıştırılması lazım. Birincisi İskenderun Devlet Hastanesi'yle ilgili bu hastane ile ilgili 'kullanılamaz güvenli değildir' raporu var. Bu rapor bundan on yıl önce verilmiş. Doktor arkadaşlarım devlete bu durumu bildirmiş. Bununla ilgili belge de var. Bütün feryatlara ve çabalara rağmen o bina 10 yıldır kullanıldı. Bu rapora rağmen o hastane kullanılmaya devam edilmiş. Hastalar ve çalışanlar o binada hayatlarını kaybettiler. Bu insanlar o ağır betonların altında can verdiler. Erdoğan' a sesleniyorum sen şimdi nasıl helalleşeceksin?

'ELEKTRİK OLMADIĞI İÇİN CAN VERDİLER'

Daha vahim bir konuya daha geleceğim. Bu hastanenin ikinci binası ilk depremden sonra hasar aldı ama kullanılmaya devam edildi fakat insanlar ne yazık ki oksijen tüpleri, merkezi oksijen tüpleri ve jeneratörler çalışmadığı için. Bunlarla ilgili gerekli önlemler alınmadığı için yoğun bakımda insanlar oksijensiz ve elektriksiz kaldıkları için can verdiler. Elektrik olmadığı için oksijen tüpleri çalışmadığı için can verdiler. Bunu bana feryat ederek ağlayarak o hastanedeki doktor arkadaşlarım söyledi."

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ YALANLADI

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü ise Çömez'in iddialarını yalanladı. "Hastanemizde 3 ayrı jeneratör bulunmakta ve çalışır vaziyettedir. İddia edildiği gibi hastanemizde elektrik olmaması sebebiyle hastalarımızın hayatını kaybettiği bilgisi doğru değildir" denen müdürlük açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: "Bu hastanemizde can kayıpları olduğu doğrudur. Bu can kayıplarının sebebi elektrik değil hastane binasının depremden yıkılmış olmasıdır. Milletçe büyük bir afetin yaralarını sarmaya çalıştığımız şu günlerde kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmeye çalışılmasının izah edilebilir etik tarafı yoktur. Yıkılmış bir bina altında yeterince büyük acılar bırakmışken daha fazla acı çıkarılmaya çalışılması anlaşılamamaktır."  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde