Tüketicinin kara listesinde bankalar ve GSM firmaları var

Tüketicinin kara listesinde bankalar ve GSM firmaları var

2010 yılının ilk yarısında gelen şikayetlerden derlenen 'hak ihlalleri raporu'nda, ilk sıralarda bankalar ve GSM firmaları yer alıyor.

Tüketicinin kara listesinde bankalar ve GSM firmaları var
16px
24px
04.08.2010 15:13
ABONE OLgoogle

Tüketiciler Birliği başvuru merkezine 2010 yılının ilk yarısında gelen şikayetlerden derlenen 'hak ihlalleri raporu'nda, ilk sıralarda bankalar ve GSM firmaları yer alıyor. 
 
2010 İlk Yarıyıl Hak İhlalleri Raporu'nu değerlendiren Tüketiciler Birliği Başkanı Cahide Pamuk, raporda en çok şikayetin bankalar ve GSM firmalarına yönelik olduğunu ifade etti. Pamuk, bankalara yönelik gelen şikayetlerin; kredi kartları, aidat ücretleri, hesap işletim ücretleri ve bankaların yaptığı ekstra hizmetlerden ücret talep etmeleri şeklinde sıralandığını kaydetti. Pamuk, GSM firmalarına yönelik şikayetlerin ise; gizli zamlar, kontörden liraya geçiş, keyfi tarife değişiklikleri ve habersiz tarife değişiminin olduğunu vurguladı. Pamuk, şikayette iller sıralamasında birinciliğin İstanbul'da olduğunu söyledi.

Tüketiciler merkezine internet, telefon ve şahsi şikayet müracaatlarının yapılabildiğini hatırlatan Pamuk, "Bize başvuranları sadece Tüketiciler Hakem Heyeti'ne yönlendirip yol gösteriyoruz. Tüketiciler adına bizzat gidip yargıya başvurmuyoruz. 2000 yılında kurulan Tüketiciler Birliği Başvuru Merkezi'ne en çok başvuru ve şikayet bu sene yapıldı. Şikayet artışlarının sebebi ise gelişen teknolojidir." diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde