Trump'tan Türkiye'ye yeni 'tehdit tweet'i: Büyük yaptırımlar geliyor

Trump'tan Türkiye'ye yeni 'tehdit tweet'i: Büyük yaptırımlar geliyor

Türkiye'nin, Kuzey Suriye'de başlattığı operasyona önce yeşil ışık yakan daha sonra tehdit tweet'leri atan Trump'tan açıklama geldi.

Trump'tan Türkiye'ye yeni 'tehdit tweet'i: Büyük yaptırımlar geliyor
16px
24px
14.10.2019 15:28
ABONE OLgoogle

Trump "Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor! İnsanlar gerçekten NATO Üyesi Türkiye ile savaşa girmemiz gerektiğini düşünüyor mu? Sonu gelmeyen savaşlar sona erecek" dedi.

Türkiye'nin, Kuzey Suriye'de başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na önce destek veren daha sonra çelişkili açıklamalarla süreci kördüğüme çeviren ABD Başkanı Donald Trump'tan yeni açıklamalar geldi.

Twitter hesabından açıklamalar yapan Trump "Birbirleriyle 200 yıldır savaşan halklar arasındaki bir diğer savaşa girmeyeceği. Avrupa'nın kendi IŞİD mahkumlarını alma şansı vardı ama bu bedeli ödemek istemediler. 'Bırakın ABD ödesin' dediler" mesajı paylaştı.

"TÜRKİYE'YLE SAVAŞA GİREBİLECEĞİMİZİ Mİ DÜŞÜNÜYOR?"

Trump "Kürtlerin, ABD'yi dahil etmek için bazı mahkumları salabileceğini" söylerken, "Bunlar Türkiye ya da tabi oldukları Avrupa ülkeleri tarafından kolayca yeniden yakalanabilir ama hızla hareket etmeliler" ifadelerini kullandı.

Trump mesajına "Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor! İnsanlar gerçekten NATO üyesi Türkiye'yle savaşa girebileceğimizi mi düşünüyor? Sonu gelmeyen savaşlar sona erecek!" sözleriyle son verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde