Trump'ın YouTube kanalı da kapatıldı

Trump'ın YouTube kanalı da kapatıldı

ABD'de Kongre binasına gerçekleştiren baskının ardından sosyal medya şirketlerinin Başkan Trump'ın hesaplarını askıya almaya devam ediyor. Son olarak Trump'ın YouTube hesabı da en az bir hafta süreyle askıya alındı.

Trump'ın YouTube kanalı da kapatıldı
16px
24px
13.01.2021 08:51
ABONE OLgoogle

ABD'de 6 Ocak'ta gerçekleşen Kongre Binası baskınının ardından, Donald Trump'ın sosyal medya hesapları 'şiddeti kışkırttığı' gerekçesiyle askıya alınmıştı. Twitter ile Facebook'tan sonra, YouTube da Trump'ın hesabının en az bir hafta süreyle askıya alındığını duyurdu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan dikkatli bir incelemenin ardından, devam eden şiddet potansiyeline ilişkin endişeler ışığında, Donald Trump'ın kanalına yüklenen yeni içeriği kaldırdık. Sonuç olarak, uzun süredir devam eden ihtarlar sistemimize uygun olarak, kanalın en az yedi gün boyunca yeni video veya canlı yayın yüklemesi engellendi ve bu süre uzatılabilir."

Trump'ın YouTube hesabında 2,77 milyon abonesi bulunuyordu.

Şirketin attığı adımla Trump, en az 7 gün boyunca siteye video yükleyemeyecek.

6 Ocak gecesi, ABD'de 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan Kongre baskınından hemen sonra Facebook ve Instagram, Donald Trump'ın hesabını kapatmış, daha sonra bir açıklama yapan Facebook kurucusu Mark Zuckerberg Trump'a süresiz yasak uygulanacağını duyurarak, yasağın en az devir teslim yapılana kadar devam edeceğini belirtmişti.

Sosyal medya platformlarında sıkça paylaşımda bulunan ABD Başkanı Trump, görevi bırakmasına günler kala neredeyse tüm sosyal medya hesapları kapatıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde