Trump hedef göstermişti! Twitter CEO’su ifade verecek

Trump hedef göstermişti! Twitter CEO’su ifade verecek

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Kevin McCarthy, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Twitter CEO’su Jack Dorsey’in ifadeye çağırıldığını açıkladı.

Trump hedef göstermişti! Twitter CEO’su ifade verecek
16px
24px
25.08.2018 13:56
ABONE OLgoogle

Sosyal medyada muhafazakar seslerin susturulduğuna ilişkin kaygılar doğrultusunda ABD Temsilciler Meclisi komitesi, Twitter CEO'su Jack Dorsey ve diğer bazı yöneticilerin 5 Eylül'de araştırma komisyonda ifade vereceklerini duyurdu.

Amerikan halkının bu önemli kamu platformlarına olan güvenini tam olarak yeniden tesis etmenin tek yolunun şeffaflıktan geçtiğini belirten Temsilciler Meclisi üyesi Kevin MacCarthy, Dorsey'in planan ifadesinin Dorsey, kendisi ve komite başkanı Greg Walden arasında gerçekleşen görüşmeler süreti ile belirlendiğinin altını çizdi.

?ref_src=twsrc%5Etfw">24 Ağustos 2018

McCarthy'nin yaptığı açıklamada, "Tek taraflı ve yanlı konuşmalar, bu sosyal medya platformlarının temelini oluşturan kamu görevine aykırıdır" ifadesini kullandı.

"SOSYAL MEDYA DEVLERİ MİLYONLARCA İNSANI SUSTURUYOR"

ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz günlerde sosyal medya şirketlerini hedef alan bir tweet atmıştı. 

?ref_src=twsrc%5Etfw">24 Ağustos 2018
Trump'ın attığı tweet şu şekilde: ''Sosyal Medya Devleri milyonlarca insanı susturuyor. Bizim reytingleri fena halde düşen CNN gibi Yalan Haberleri dinlemeye devam etmemiz anlamına gelse bile bunu yapamazlar. İnsanlar neyin gerçek olduğu neyin gerçek olmadığına kendileri karar vermeli, sansür olmaksızın.''

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde