Trump, Türkiye'ye yaptırımı açıkladı! 100 Milyar Dolarlık anlaşma görüşmesi donduruldu

Trump, Türkiye'ye yaptırımı açıkladı! 100 Milyar Dolarlık anlaşma görüşmesi donduruldu

ABD Başkanı Trump, Türkiye'ye yönelik yaptırım yaptırımlara izin veren kararnameyi çıkaracağını açıkladı.

Trump, Türkiye'ye yaptırımı açıkladı! 100 Milyar Dolarlık anlaşma görüşmesi donduruldu
16px
24px
14.10.2019 23:23
ABONE OLgoogle

Trump, "Kürtleri kim korumak isterse korusun benim için sorun yok" mesajını verdi. Trump ayrıca Türkiye'den yapılan çelik ithalatına da ekstra vergi getirileceğini açıkladı.

Trump, “IŞİD’i yendikten sonra askerlerimizi Suriye’den çektim. Bırakalım Suriye ve Esad, Kürtleri korusun ve Türklere karşı kendi toprakları için savaşsın. Generallerime dedim ki, neden düşmanımızın toprağını korumak adına Suriye ve Esad için savaşalım? 

Suriye’de Kürtlere kim isterse yardım edebilir, isterse Rusya, Çin ya da Napoleon Bonaparte bile yardım edebilir benim için fark etmez. Umarım hepsi iyi işler yapar, biz 7 bin mil uzaklıktayız!” ifadelerini kullandı.

ÇELİK İTHALATINDA VERGİ ARTIŞI  Trump şimdi de çelik ithalatına savaş açıyor

Trump, "Türkiye’den çelik ithalatında gümrük vergileri yüzde 50'ye, yani mayıs ayındaki indirimden önceki seviyeye çıkarılacak. Ayrıca ABD Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye ile 100 milyar dolarlık ticaret anlaşması yapılması için yürütülen müzakereler derhal durdurulacak" diye ekledi.

?ref_src=twsrc%5Etfw">October 14, 2019

ABD Başkanı, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu kararname ile ABD, Suriye’de ciddi insan hakları ihlalleri yapan, ateşkesi engelleyen, yerinden edilmiş kişilerin evlerine dönmesini engelleyen, mültecileri zorla ülkelerine gönderen ve barışı, güvenliği veya istikrarı tehdit eden kişilere ağır yaptırımlar uygulayabilecek. Kararnameyle, mali yaptırımlar, varlıklara el koyma ve ABD'ye giriş yasağı dahil olmak üzere çok çeşitli sonuçlar uygulanabilecek." 

Açıklamasında "Göreve geldiğim ilk günden itibaren Trump yönetimi, ABD’nin ve ABD vatandaşlarının güvenliğini korumak için yorulmadan çalıştı. ABD ve ortakları, IŞİD'in acımasız hilafetindeki toprakların tamamını özgürleştirdi. Türkiye bu kazanımları tehlikeye atmamalıdır" diyen Trump, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye ayrıca Suriye'nin kuzeydoğusundaki sivillerin, özellikle hassas etnik ve dini azınlıkların korunmasına öncelik vermelidir. Sivillerin ayrım gözetmeksizin hedef alınması, sivillere ait binaların yıkılması ve etnik veya dini azınlıkların hedef alınması kabul edilemez."

Trump, "Mültecilerin ülkelerine geri dönüşü güvenli, onların iradeleri doğrultusunda ve onurları zedelemeden sağlanmalıdır. Türkiye'nin askeri operasyonu, sivilleri tehlikeye atmakta, bölgede barışı, güvenliğive istikrarı tehdit etmektedir" diye ekledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde