Trump: Koronavirüs salgını temmuz ya da ağustos ayında sona erebilir, ama daha belli değil

Trump: Koronavirüs salgını temmuz ya da ağustos ayında sona erebilir, ama daha belli değil

ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada yeni tip koronavirüs salgınının 'temmuz ya da ağustos aylarında sona erebileceğini' söyledi.

Trump: Koronavirüs salgını temmuz ya da ağustos ayında sona erebilir, ama daha belli değil
16px
24px
16.03.2020 23:20
ABONE OLgoogle

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele için kurulan Koronavirüs Görev Gücü basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Trump, "Her birimizin oynayacağı kritik birer rolü var" diyerek, salgının ABD'de yayılımını engellemek üzere oluşturulan 15 günlük eylem planını duyurdu.

Açıklama, Trump'ın G7 liderleri ve ABD eyalet valileriyle yaptığı görüşmenin hemen ardından geldi.

ABD Başkanı, Covid-19'un tedavisi için geliştirilen aşının birinci faz laboratuvar testlerine sokulduğu bilgisini verdi.

Trump, gazetecilerin ABD'de hayatın ne zaman normale döneceği yönündeki sorusuna "Bazıları temmuz ya da ağustos ayı diyor" yanıtını vererek, "Kriz sona erdiğinde hep birlikte büyük bir kutlama yapacağız" dedi.

ABD Başkanı, virüsün dünyanın geri kalanındaki herhangi bir yerde 'henüz kontrol altına alınmadığını' vurguladı.

Trump, gazetecilerin ülkede sokağa çıkma yasağı uygulaması başlatılıp başlatılmayacağı sorusunu ise "(Uygulmayı) Şu noktada ülke çapında devreye koymayacağız" diye yanıtladı.

ABD Ordusu Mühendisler Birliği'nin Çin'in Hubey eyaletinde yaptığı gibi hastaneler inşa etmek için görevlendirilip görevlendirilmeyeceği sorusuna Trump, "Umarım o noktaya gelmeyiz" cevabını verdi.

Ayrıca Trump, hükümetin hastane olarak kullanılabilecek binalaı gözden geçirdiğini aktardı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde