Trump: Bu saçma savaşlardan çıkmamızın zamanı geldi

Trump: Bu saçma savaşlardan çıkmamızın zamanı geldi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Bu sonu olmayan saçma savaşlardan çıkmamızın zamanı geldi' paylaşımında bulundu.

Trump: Bu saçma savaşlardan çıkmamızın zamanı geldi
16px
24px
07.10.2019 12:16
ABONE OLgoogle

ABD Başkanı Trump, Suriye'nin kuzeyinden çekilme kararıyla ilgili, “ABD’nin sonu gelmez saçma savaşlardan çekilme vakti geldi. Olacakların içinden Türkiye, AB, Rusya ve Kürtler çıkacak” açıklamasında bulundu.

Resmi Twitter hesabından açıklamada bulunan Trump, "ABD’nin sadece 30 günlüğüne Suriye’de olması gerekiyordu, bu uzun yıllar önceydi. Orada kaldık ve hedefi olmayan bir savaşta giderek daha derine daldık” ifadelerini kullandı.

?ref_src=twsrc%5Etfw">October 7, 2019

Trump'ın açıklamasının tam metni şöyle:

“Ben Washington’a vardığım zamanlarda IŞİD bölgede terör estiriyordu. Çabucak IŞİD’in yüzde yüzünü yendik ve çoğu Avrupa’dan olan binlerce IŞİD savaşçısını yakaladık. Fakat Avrupa onları geri istemedi, ‘onlar sizde kalsın ABD’ cevabını verdi. Ben de dedim ki, ‘Hayır size çok büyük bir iyilik yaptık, şimdi onları ABD’deki hapishanelerde tutmamızı ve çok büyük paralar ödememizi istiyorsunuz. Onları siz yargılamalısınız.’ Onlar tekrar ‘hayır dedi. ABD’nin NATO’da, ticarette ve her şeyde olduğu gibi yeniden eziklik yapacağını düşündüler. Kürtler bizimle birlikte savaştı fakat biz onlara yüklü miktarda para ve ekipman verdik. Kürtler Türkiye’yle onlarca yıl savaştı. Ben, yaklaşık 3 yıl boyunca bu savaşı engelledim, fakat bizim için bu saçma ve sonu gelmeyen çoğu kabile vari olan savaşlardan kurtulmanın ve askerlerimizi eve getirmenin zamanı geldi. Biz çıkarımız olan yerde savaşacağız ve bunu sadece kazanmak için yapacağız. Türkiye, Avrupa, Suriye, İran, Irak, Rusya ve Kürtler şimdi ne yapacakların ve mahallelerinde ele geçirilen IŞİD'çilerle nasıl başa çıkacaklarının yolunu bulmalı. Hepsi IŞİD’den nefret ediyor ve onlara yıllardır düşman oldular. Biz 7000 mil ötedeyiz ve eğer yakınımıza bir yere gelirlerse IŞİD’i yeniden mahvedeceğiz."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde