Trendyol kuryeleri düşük zam teklifine karşı eylem yaptı

Trendyol kuryeleri düşük zam teklifine karşı eylem yaptı

Trendyol Express kuryeleri düşük zam teklifini protesto ediyor: 'Emekçiler burada, yönetim nerede?'

Trendyol kuryeleri düşük zam teklifine karşı eylem yaptı
16px
24px
24.01.2022 14:51
ABONE OLgoogle

Trendyol Express'te çalışan kuryeler, düşük maaşlara ve yetersiz zam teklifine karşı 2 günlük iş bırakma eylemi başlattı. Şirketin Maslak’taki binası önünde toplanan işçiler, şirketin yüzde 11’lik zam teklifini protesto etti.

Trendyol Group firmasının dağıtım ayağı olan Trendyol Express'in kuryeleri, düşük maaşlara ve yetersiz zam teklifine karşı 2 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor.

Trendyol Express çalışanları, şirketin İstanbul Maslak'ta bulunan genel merkezinin önünde konvoy oluşturdu. Çok sayıda araç, kornalar eşliğinde plaza önünde toplandı.

Araçlardan inen çalışanlar sloganlar ve pankartlar ile firmayı protesto etti. İşçiler, “Yönetim buraya” şeklinde sloganlar attı.

İşçiler açıklanan resmi enflasyonun yüzde 30’u aştığı, asgari ücrete yüzde 50 zam geldiği koşullarda, şirketin 'yüzde 11’lik zam teklifini' kabul etmediklerini dile getirdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde