Trafik tutanağı pazarı kızıştı!

Trafik tutanağı pazarı kızıştı!

1 Nisan 2008 tarihinden itibaren uygulamaya geçen 'kaza tespit tutanağı' yeni bir sektör doğurdu

Trafik tutanağı pazarı kızıştı!
16px
24px
05.10.2008 13:46
ABONE OLgoogle

1 Nisan 2008 tarihinden itibaren trafik kazalarında polis çağırmadan 'kaza tespit tutanağı' uygulamasına geçilince, 'flaşlı fotoğraf makinesi, mezura, tükenmez kalem, tebeşir, kaza tutanak kâğıdı'ndan oluşan setlere ilgi arttı

Bu setlerden şu ana kadar 40 bin adet satıldı. Metro marketlerde 9.90 YTL'den satılan setler, diğer satış noktalarında 10 YTL'den satılıyor. Ayrıca, Real'lerde de satılıyor.

Elektronik ürünler ithalatçısı Pan-Film tarafından piyasa sunuluyor. Pan-Film Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Uyraç, kaza tutanak setlerini yurtdışında gördüğünü, ve sistemin Türkiye'de uygulanması nedeniyle böyle bir set oluşturduklarını söyledi.

Uyraç, “Cep telefonlarının fotoğraf özelliği yeterli olmuyor. O nedenle flaşlı fotograf makinesi gerekiyor. Ayrıca, teşebirle kaza yeri işaretleniyor. Metreyle de ölçülerek çarpma hızı belirleniyor. Kaza yapanların işini kolaylaştıracak bir set hazırladık” dedi.

Türkiye Reasürans Şirketleri Birliği'nin verilerine göre, Türkiye genelinde kaza tespit tutanağı uygulaması yüzde 75 uygulanırken, bu oran İstanbul'da yüzde 80'i buluyor.

Ayfer Yıldız/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde