Toygun Atilla Halk TV'de İsmail Küçükkaya'ya açıkladı

Toygun Atilla Halk TV'de İsmail Küçükkaya'ya açıkladı

İsmail Küçükkaya'nın Halk TV'deki programına konuk olan Patronlar Dünyası Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in acı reçetesini açıkladı, önümüzdeki dönem için de "Müteahhitler ve yap-işlet-devret dönemi kapandı" dedi.

Toygun Atilla Halk TV'de İsmail Küçükkaya'ya açıkladı
16px
24px
07.06.2023 14:18
ABONE OLgoogle

İsmail Küçükkaya ve Toygun Atilla, hükümetin önümüzdeki dönem yol haritası ve kabinenin şifrelerini birlikte tartıştı.

ACI REÇETELER

Hazinenin kasasının tamtakır olduğunun altını çizen Toygun Atilla, "enkaz" devralan Mehmet Şimşek'in bu enkazı kaldırmak için acı reçeteler uygulayacağını belirtti.

HAZİNENİN KASASI TAMTAKIR

Toygun Atilla, "Maalesef hazinenin kasası tamtakır. Bu yüzden de Mehmet Şimşek acı reçetelerle işe başlayacak. Madde madde sayalım: Zamlar gelecek, vergiler artacak, faizler yükselecek, dışarıdan borç para gelecek."

POLİTİKA FAİZLERİ YÜKSELECEK

Mehmet Şimşek'in, seçim ekonomisi ve geçmiş yıllardaki yanlış para politikalarından ötürü enkaza dönen ekonominin başına getirildiğini belirten Toygun Atilla, "Yeni dönemde politika faizlerinde artış olacak, piyasadan para emilecek, çekilecek" dedi.

MÜTEAHHİTLER DEVRİ KAPANIYOR

Programda, müteahhitler devrinin kapandığına da dikkat çeken Toygun Atilla, "Devletin en önemli kara deliklerinden biri yap-işlet-devret modeli ihalelerdi. Bu yöntemle yapılan, köprüler, yollar, şehir hastaneleri sadece şirketlerin zenginleşmesine, devletin fakirleşmesine sebep oldu. Bu devir kapanacak" ifadelerini kullandı. 

RAYLI SİSTEM, SAVUNMA SANAYİ VE ENERJİ YÜKSELEN YILDIZLAR

Yeni dönemde özellikle demir yolu ve metro konusunda yatırımlar yapılacağını ifade eden Toygun Atilla, "Yatırımların odaklanacağı yerlerden biri raylı sistem olacak. Bunun dışında deprem bölgesinde yatırımlar devam edecek. Yatırımların süreceği alanlardan biri de Savunma Sanayi ve enerji sektörü olacak" dedi.

AİLEDEN BİRİ

Program sırasında İsmail Küçükkaya, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bakan yapılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesinden bir üyenin desteklediğini söyledi.

Gazeteci Toygun Atilla da, İsmail Küçükkaya'nın bu kulis bilgisini kendisinin de "teyit" edebileceğini belirtti.

Toygun Atilla, programda Hakan Fidan'ın Dışişleri Bakanlığı'na getirilmesinin de önemine vurgu yaparak "Hakan Fidan, MİT Başkanlığı sırasında bu kuruma önemli bir vizyon verdi. Kendisinin bakanlık görevi sırasında da benzer bir başarıyı yakalaması mümkün. En zor görev ise İbrahim Kalın'ın. Çünkü devir aldığı MİT Başkanlığı koltuğunda Hakan Fidan'ın başarılarını yakalaması şart" dedi.

patronlardunyasi.com

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde