Tosuncuk'un ifadeleri ortaya çıktı: Paraları yurt dışına nasıl kaçırmış?

Tosuncuk'un ifadeleri ortaya çıktı: Paraları yurt dışına nasıl kaçırmış?

Çiftlikbank'ın kurucusu 'Tosuncuk' olarak bilinen Mehmet Aydın'ın savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı.

Tosuncuk'un ifadeleri ortaya çıktı: Paraları yurt dışına nasıl kaçırmış?
16px
24px
07.07.2021 12:32
ABONE OLgoogle

Çiftlikbank'ın kurucusu Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın savcılıktaki ifadesine tv100 ulaştı. Mehmet Aydın'ın ifadesinde en dikkat çeken bölüm ise paraları yurt dışına nasıl kaçırdığını söylemesi oldu.

Yurtdışında olduğu sürede çeşitli ülkelerde firmalar açtığını söyleyen Mehmet Aydın, “Türkiye’deki Çiftlik Bank işlerini ise çalışanlarım yürüttü. Çiftlik Bank sisteminde kimseye kesin kazanç vaadinde bulunulmadı. Onlara sadece sistem bir şekilde kapanırsa ana para iadesi garantisi verildi” dedi.

Oyuna üye olanların reel çiftliklerde payı olmadığını, binlerce üyenin de oyunda kazandığı paraları nakit olarak teslim aldığını söyleyen Mehmet Aydın, Çiflik Bank’ın mucidi ve kurucusu olduğunu, bu sistemi asla dolandırıcılık amacıyla kurmadığını, her zaman iyi niyetli davrandığını, şirketin kapandığı son ana kadar ana para iadesi yapmasının da iyi niyetli olduğunu gösterdiğini söyledi.

"Mağduriyetlerini karşılamak için teslim oldum"

Sistemde görev alan şahısların kötü niyetli davranıp kendilerine haksız menfaat temin ederek kedisini de zarara uğrattıklarını söyleyen Aydın, tüm malvarlığının bu sistemden zarar görenlerin mağduriyetinin giderilmesi için kullanılmasını istediğini söyledi.

Basından soruşturmayı takip ederken Çiftlik Bank mağdurlarının 64 milyon lira zarara uğradığının haber yapılması üzerine ülkemizde kurulu Çiftlik Bank organizasyonundaki şirketlerin malvarlıklarının 200 milyon TL civarında olmasından ve bu mağduriyeti karşılayacağından dolayı teslim olmaya karar vererek teslim olduğunu söyledi.

İFADE TUTANAKLARINDA HERŞEYİ AYTINTILI ANLATTI

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde