Tokaç'la ilgili soruşturma sürüyor ama 'emir büyük' yerden!

Tokaç'la ilgili soruşturma sürüyor ama 'emir büyük' yerden!

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle görevden alınan eski Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç’ın Haliç Üniversitesi Konservatuar Müdürü görevine geleceği, karara itiraz eden akademisyenlerin üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Naci Topsakal’dan “Emir büyük yerden” cevabı aldığı öğrenildi

Tokaç'la ilgili soruşturma sürüyor ama 'emir büyük' yerden!
16px
24px
05.08.2021 08:59
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı kararnamesi ile görevden alınan ve hakkında ‘görevi kötüye kullanma’ soruşturması başlatıldığı ileri sürülen Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Eski Genel Müdürü Murat Salim Tokaç’ın Haliç Üniversitesi Konservatuar Müdürü görevine geleceği iddia edildi.

Karar'dan Saliha Sultan'ın haberine göre, geçen hafta istifa eden Dr. Güldeniz Ekmen’den boşalan göreve Tokaç’ın geleceği haberi üniversitenin akademik kadrosunda rahatsızlık yarattı.

Tokaç’ın Cumhurbaşkanı kararnamesi ile görevden alındığı, eğitimci kimliği bulunmadığı ve hakkındaki soruşturma iddiası gerekçesiyle karara itiraz eden akademisyenlerin Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Naci Topsakal’dan “Emir büyük yerden” cevabı aldığı öğrenildi.

Topsakal’ın eleştiriler karşısında yeni bir danışma kurulu kurularak Tokaç’ın ‘tek başına karar almasının önüne geçileceğini’ söylediği gelen bilgiler arasında. Tokaç, Mart 2021’de KARAR’ın gündeme getirdiği ve kamuoyunda büyük yankı bulan Kültür Bakanlığı’na bağlı korolardan ‘Türk’ isminin çıkarılmasını içeren düzenlemesine gelen tepkilerin ardından 1 Mayıs 2021’de görevden alınmıştı. Tokaç, bu dönemde yaptığı düzenlemeye koro şeflerinden gelen “Bize danışılmadı” itirazlarına “İstişarelerden sonuç çıkmıyor” cevabını vermişti.

Tokaç’ın Haliç Üniversitesi Konservatuar Müdürü görevine getirilmesi için üniversitenin öncelikle Resmi Gazete’de ilana çıkması bekleniyor.

"MÜDÜRLÜK DEĞİL AKADEMİK KADRO İÇİN GÖRÜŞÜLÜYOR"

Haberin ardından KARAR kültür sanat editörüne ulaşan Haliç Üniversitesi Kurumsal İletişim Başkanı Beyza Nur Kalaycı, üniversitenin Murat Salim Tokaç ile görüştüğünü doğrulayarak "Ancak kendisi ile Konservatuar Müdürlüğü görevi için değil, üniversitede akademik görev için görüşülmektedir" dedi.

Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Naci Topsakal’ın haberimizde iddia edilen "Emir büyük yerden" ifadesini kullanmadığını ileri süren Kalaycı, şunları aktardı: "Bu üslup Naci beyin dili değildir, kimse için böyle bir şey söylemez. Zaten soruşturması süren birinin bir üniversitede bu göreve getirilmesi söz konusu olamaz. Tokaç ile profesör kadrosu için görüşüyoruz, müdürlük konusunda kendisiyle bir görüşme yapılmamıştır."

Kalaycı, görevden ayrılan Dr. Güldeniz Ekmen’in yerine göreve vekaleten üniversitenin öğretim üyesi Dr. Zeynep Eğilmez’in atandığı bilgisini verdi.

"GÖREVİMDEN KENDİ İSTEĞİMLE AYRILDIM"

Telefonla ulaşan Murat Salim Tokaç ise 9 yıllık bürokratik görevinden kendi isteğiyle ayrıldığını belirterek “Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile gelen bu yolla alınır görevden” dedi. 4 aydır resmi olarak Hacı Bayram Üniversitesi’nde profesör ünvanı ile görev yaptığını belirten Tokaç, hakkındaki ‘görevi kötüye kullanma’ yönünde bir soruşturma yürütüldüğüne dair iddialara ise “Hakkımda yürütülen herhangi bir soruşturma yok. Basında daha önce de böyle haberler çıktı ama isteyen varsa böyle bir durum olmadığını resmi olarak da belgeleyebilirim” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde