Togo Kuleleri'nde skandallar bitmiyor: Şirkette hisse oyunları

Togo Kuleleri'nde skandallar bitmiyor: Şirkette hisse oyunları

Ankara’daki Togo Kuleleri’nin ortağı olan Alan Taahhüt İnşaat A.Ş’nin ticari sicil kayıtları, yeni bir tartışmaya kapı araladı.

Togo Kuleleri'nde skandallar bitmiyor: Şirkette hisse oyunları
16px
24px
25.12.2019 11:16
ABONE OLgoogle

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin mühürlediği Togo Kuleleri’nin Sinan Aygün’le birlikte ortağı olan Alan Taahhüt İnşaat A.Ş’nin ticari sicil kayıtları, yeni bir tartışmaya kapı araladı.

15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişiminden önce yurtdışına kaçtığı tespit edilen ve “FETÖ üyeliği” suçlamasıyla aranan Ömer Akgül’ün şirketteki hisselerinin gizlenmesi amacıyla birçok kez isim değişikliğine gidildiği iddia edildi. Aygün’den ‘tartışmalı kule’ açıklaması: Evet, doğrudur

BirGün'den Mustafa Mer Bildircin'in haberine göre, ticari sicil kayıtlarında yapılan incelemelere göre, Ömer Akgül’ün Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Akgül Yap Sat İnşaat Anonim Şirketi, 2009 yılında kuruldu. ATO eski başkanı Sinan Aygün’ün de hisselerinin yüzde 50’sine sahip olduğu şirketin diğer ortaklarının Ömer Akgül, Mehmet Akgül, Halit Akgül ve Gül Akgül olduğu belirlendi.

HİSSELER DAĞITILDI 

Ömer Akgül, 17-25 Aralık 2013 tarihinde yaşananların ardından yurtdışına firar etti. Yüzde 35 hissesi Ömer Akgül’de olan şirket, 12 Kasım 2014 tarihinde unvan değiştirdi.

Kule Yap Sat İnşaat Anonim Şirketi adı ile yeniden yapılandırılan şirketin Ömer Akgül’den kalan yüzde 35 hissesi Sinan Aygün ve Mehmet Akgül arasında paylaştırıldı. Şirketin yeni hisse dağılımı, Sinan Aygün yüzde 60, Mehmet Akgül yüzde 25, Halit Akgül yüzde 10, Gül Akgül yüzde 5 şeklinde gerçekleşti.

ŞİRKET BÖLÜNDÜ

Unvan değişikliğinden dokuz gün sonra 21 Kasım 2014’te şirket bölünme yoluna gitti. Aynı hisse yapısıyla 5 Aralık 2014 tarihinde Alan Taahhüt İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Anonim Şirketi isimli yeni bir şirket kuruldu. Aynı gün, Kule Yap Sat İnşaat Anonim Şirketi’ne ait olan Çankaya’daki bir arsa, yeni kurulan şirkete aktarıldı. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Mehmet Akgül’ün getirildiği şirkette Sinan Aygün Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

Kule Yap Sat İnşaat, darbe girişiminden bir ay sonra, 19 Ağustos 2016 tarihinde bir kez daha bölündü. Şirket hisseleri, Sinan Aygün Gayrimenkul İnşaat ve MAH Gayrimenkul İnşaat şirketleri arasında paylaştırıldı. Bölünmenin ardından Kule Yap Sat İnşaat, ticaret sicilinden silindi.

TÜM HİSSELER DEVREDİLDİ 

5 Aralık 2014 tarihinde kurulan Alan Taahhüt İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akgül’ün yetkileri, 15 Temmuz 2016’dan dört ay sonra sona erdirildi. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Sinan Aygün’ün getirildiği şirketin, Akgül Ailesi’nde olan tüm hisseleri Aygün’e devredildi.

Bu süreçte, Mehmet Akgül’ün de ortağı olduğu Kule Yap Sat İnşaat Şirketi bölünerek kurulan MAH Gayrimenkul İnşaat Şirketi’nden ayrılarak kurulan MS1 İnşaat ve MNF1 İnşaat ile Hak Yap Sat inşaat şirketleri de 17 Mayıs 2017’de kapatıldı.

GÖKÇEK DÖNEMİ İÇİN DOSYA HAZIRLIYORUZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski Ankara Ticaret Odası Başkanı ve iş insanı Sinan Aygün’ün 25 milyon TL’lik rüşvet iddialarına ilişkin Haber Global’e değerlendirmelerde bulundu. Mansur Yavaş, yaptığı açıklamada daha önce Sinan Aygün’e “Bir okul yap” denildiğini, Aygün’ün o okulu da yapmadığını belirtti. Yavaş, Melih Gökçek dönemine dair de bir dosya hazırladıklarını söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde