Tiran'da yakın takip! Faruk Fatih Özer'in kiraladığı araç tespit edildi, kaldığı otele baskın yapıldı

Tiran'da yakın takip! Faruk Fatih Özer'in kiraladığı araç tespit edildi, kaldığı otele baskın yapıldı

Yaklaşık 2 milyar dolarla Arnavutluk'un başkenti Tiran'a kaçan Thodex CEO'su Faruk Fatih Özer ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

Tiran'da yakın takip! Faruk Fatih Özer'in kiraladığı araç tespit edildi, kaldığı otele baskın yapıldı
16px
24px
24.04.2021 02:46
ABONE OLgoogle

Arnavut yetkililer, Faruk Fatih Özer'in yerinin tespit edilerek kaldığı otele operasyon yapıldığını ancak otelden kaçtığını ifade etti. Thodex kurucusu Fatih Özer'in kiraladığı araç ve plakasının da tespit edildiği belirtildi. 

391 bin kişinin işlem yaptığı kripto para borsası Thodex ile ilgili Faruk Fatih Özer hakkında, birçok şehirde nitelikli dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunulurken, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında polis tarafından şirkette yapılan aramanın tamamlanmasının ardından bilgisayarlara el konulurken, Faruk Fatih Özer ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

 KİRALADIĞI ARAÇ VE PLAKASI TESPİT EDİLDİ 

Arnavutluk Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kripto para borsası Thodex'in kurucusu Fatih Özer'in yeri tespit edilerek kaldığı otele operasyon yapıldığını ancak otelden kaçtığı belirtildi.

Üst düzey bir Arnavut yetkili ise, kiraladığı araç ve plakasının tespit edildiğini belirtti. Plakaya bakılarak Arnavutluk'un hangi bölgede olduğuna dair aramalar sürüyor.

THODEX'İN SAHİBİ FATİH FARUK ÖZER'İN İADESİ İÇİN İŞLEM BAŞLATILDI

Adalet Bakanlığı, Arnavutluk'a kaçtığı tespit edilen Thodex'in sahibi Fatih Faruk Özer'in (27) kırmızı bültenle aranması ve iadesi için işlem başlattı. Emniyet Genel Müdürlüğü de Özer hakkında Interpol nezdinde işlemlerin başlatılıp, 23 Nisan 2021 tarihi saat 10.00 itibarıyla kırmızı bülten çıkarıldığını duyurdu.

Türkiye'deki kripto para borsalarından 'Thodex' isimli şirketin kurucusu ve yöneticisi olan Faruk Fatih Özer'in, yatırımcılarını 2 milyar dolar dolandırarak yurt dışına kaçtığına iddiası üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 22 Nisan'da soruşturma başlatıldı.

Bu kapsamda, şüpheli Özer hakkında 'Bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' ve 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma' suçlarından İstanbul Anadolu 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği'nce yakalama emri düzenlendi. Ayrıca başsavcılığın talimatıyla şüphelinin iş yerinde arama yapılarak, banka hesaplarına da tedbir konuldu.

Adalet Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, 20 Nisan'da İstanbul Havalimanı'ndan Arnavutluk Tiran Uluslararası Havalimanı'na çıkış yapan şüphelinin bu ülkede bulunduğu teyit edildi. Bu kapsamda, Özer hakkında 'kırmızı bülten' yayımlanması amacıyla başsavcılık tarafından düzenlenen talep evrakı aynı gün İçişleri Bakanlığı'na iletildi.

Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde