Tıp merkezi açmak özel hastaneler için zorlaştırıldı

Tıp merkezi açmak özel hastaneler için zorlaştırıldı

Yeni yönetmelikle beraber tıp merkezi açma koşulları değiştirildi.

Tıp merkezi açmak özel hastaneler için zorlaştırıldı
16px
24px
02.10.2019 08:17
ABONE OLgoogle

TTB Başkanı Adıyaman, bu değişikliğin şehir hastaneleri ve özel hastanelere giden hasta sayısını artırmaya yönelik olduğunu söyledi

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle beraber tıp merkezi açma koşulları değiştirildi. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Sinan Adıyaman, yeni yönetmeliği "Şehir hastanelerine daha fazla hastanın gitmesi için yapıldı" diye yorumladı.

Özel sağlık kuruluşlarında görev yapan hekimlerin birden fazla yerde çalışma kuralları yeniden düzenlendi.

Ayakta teşhis ve tedavi yapılan özel sağlık kuruluşlarının tesis, hizmet ve personel standartlarını yükseltmek amacıyla hazırlanan "Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğe göre, açılacak tıp merkezleri müstakil binalarda olacak, bina girişlerinde veya apartman dairelerinde açılmasına izin verilmeyecek.

Değişiklik ile tıp merkezi açabilmek için gereken en az dört uzman hekim şartı 10’a çıkarıldı.

SEKTÖR BU DURUMA TEPKİLİ

TTB Başkanı Sinan Adıyaman BirGün’e konuyla ilgili değerlendirmede bulundu. Yeni yönetmeliğin şehir hastanesine giden hasta sayısını arttırmaya yönelik olduğunu söyleyen Adıyaman, “Yeni yönetmelikle tıp merkezi açılması zorlaştırıldı. Uzman hekim kadrosu şartı arttırılarak yeni tıp merkezlerinin açılmasının önüne geçiliyor. Bunun en büyük nedeni şehir hastanesi ve büyük özel hastanelere giden hasta sayısını arttırmak” dedi.
İsmini vermek istemeyen bir özel hastane yöneticisi ise bu yönetmelikle şehir hastanelerinin beslenmesi için yapıldığını dile getirerek şunları söyledi:

“Türkiye’de yüzlerce özel hastane ve bu hastanelerde çalışan binlerce insan var. Bakanlık bu tavrı ile şehir hastanelerini beslemek isterken aynı zamanda büyük özel hastanelerin hasta sayısını da arttırmayı amaçlıyor. Sektörün bu durumdan son derece rahatsız ve tepkili.”

İsmail Arı/Birgün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde