Thomas Cook kaosu: 30 Milyon Dolarlık risk

Thomas Cook kaosu: 30 Milyon Dolarlık risk

Thomas Cook’un batması ve Rusya operasyonunu yürüten Intourist’i Türk işadamının alması işleyişi değiştirmiş.

Thomas Cook kaosu: 30 Milyon Dolarlık risk
16px
24px
29.11.2019 14:48
ABONE OLgoogle

İngiliz seyahat şirketi Thomas Cook finansal sorunlar nedeniyle Eylül sonunda iflas etti. 22 bin çalışanı bulunan firma yılda 19 milyon kişiye hizmet veriyordu. Bu haberler medyaya yansıdı.

Ekim ayından bu yana başka gelişmeler de oldu. Thomas Cook’un Rusya ayağı Intourist’i Türk işadamının sahibi olduğu Anex satın aldı. Intourist, Rusya’nın beş büyük tur operatöründen biri. Thomas Cook adına Rusya’dan Türkiye’ye turist gönderiyordu.  Türk şirket Thomas Cook’un Almanya ayağını satın aldı!

Bunların işlemlerini de Türkiye’de Sarpedon Travel gerçekleştiriyordu. Thomas Cook’un batması ve Rusya operasyonunu yürüten Intourist’i Türk işadamının alması işleyişi değiştirmiş.

Anex Türkiye’de benzer bir iş yaptığı için Sarpedon ile çalışmayacağını, işleri kendisinin yapacağını açıklamış. Yani Intourist’in Rusya’dan gönderdiği turistlerin bilet, konaklama, transfer işlemlerini Anex kendisi yapacakmış. Bu operasyon sonrasında Sarpedon doğal olarak boşta kalmış.

Sorun da burada başlamış. Birçok turistin ve otelcinin Sarpedon ile yaptığı iş var, anlaşmaları bulunuyor. Ancak şu anda sadece şirket tabelası kalmış.

Hiç kimse muhatap bulamıyor, şirkete ulaşılamıyor. Piyasanın 30 milyon dolar gibi bir riski olduğu konuşuluyor. Tam anlamıyla Thomas Cook’un artçı deprem yaşanıyor…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde