The Financial Times'dan analiz: Ekonomideki gerileme, Erdoğan'a desteği tüm zamanların en düşüğüne çekti

The Financial Times'dan analiz: Ekonomideki gerileme, Erdoğan'a desteği tüm zamanların en düşüğüne çekti

The Financial Times gazetesi, Rize'nin İkizdere ilçesinde yapılmak istenen taş ocağına verilen tepkileri takip etti.

The Financial Times'dan analiz: Ekonomideki gerileme, Erdoğan'a desteği tüm zamanların en düşüğüne çekti
16px
24px
04.07.2021 16:07
ABONE OLgoogle

 İkizdere'de yaşayanların Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik tepkilerinin aktarıldığı haberde "Ekonomideki gerileme, Erdoğan'a desteği tüm zamanların en düşüğüne çekti" ifadeleri yer aldı. 

The Financial Times muhabiri Ayla Jean Yackley, Rize İkizdere'ye giderek İşkencedere Vadisi'nde, Cengiz İnşaat tarafından yapılması planlanan taş ocağına tepki gösteren halka konuştu. 

Haber için konuşan Hediye Bas, "Erdoğan muhtemelen, burada hepimizin oylarını aldığı için yaptığı her projeyi destekleyeceğimizi düşüdü ama artık ona oy vermeyeceğim. Köyümüzden kimse bu projelerde çalışmıyor. Gelirimizi sağladığımız vadiden bizi mahrum ediyorlar" dedi. 

İkizdere protestolarından "nadir eylem" olarak bahsedilen haber şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanı'nın güçlü olduğu bölgedeki bu nadir protesto, ekonomi yönetimine yönelik geniş hoşnutsuzluğun sembolü"

Haberde, Türkiye'de enflasyonun son dört yıldır iki haneli sayılarda kaldığı ve işsizliğin yüzde 14 civarında olduğu vurgulandı. 

"Erdoğan ekonomik umutlarını büyük inşaat harcamalarına odakladı" denilen haberde 15 milyar dolarlık Kanal İstanbul projesi hatırlatıldı. 

Haber için değerlendirmede bulunan Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki, "Hane halkı ekonomisi zor durumdayken ve insanlar geçim ve mutfak masraflarını dert ederken hükûmetin mega projelerin bedelini halka açıklaması zor" dedi. 

Haberde, Türkiye'de son zamanlarda yapılan anketlerin "AKP'ye son zamanların en düşük desteğini" gösterdiği belirtildi.

"Erdoğan Türkiye siyasetine 20 yıldır hükmediyor" denilen haber, şöyle devam etti: "Ancak son yıllardaki dramatik gücünü sağlamlaştırma çalışmaları; siyasi istikrarsızlık, ticaret partneri olan Batı'yla arasını bozan agresif dış politika ve yabancı yatırımcıları uzaklaştıran ekonomi politikalarıyla birlikte ülke ekonomisi etkilendi"

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde