Tesla sahipleri Rolls Royce peşinde

Tesla sahipleri Rolls Royce peşinde

Önümüzdeki sonbaharda çıkması beklenen Rolls Royce'un elektrikli aracı Spectre'ye olan ilgi her geçen gün artıyor. İddialara göre elektrikli otomotiv üreticisi Tesla'nın sahipleri de, Rolls Royce için ön sipariş veren müşteriler arasında

Tesla sahipleri Rolls Royce peşinde
16px
24px
26.03.2023 12:34
ABONE OLgoogle

Otomotiv dünyasında markalar arası rekabet kızışırken ilginç bir araştırma raporu gündem oldu. Rapora göre dünyaca ünlü otomobil markası Rolly-Royce’tan sipariş veren müşteriler arasında elektrikli otomotiv üreticisi Tesla sahipleri de bulunuyor.

 Yaklaşık 400 bin dolardan fazla bir fiyatla, önümüzdeki sonbaharda piyasaya çıkması beklenen tamamen elektrikli çalışan Rolls-Royce Spectre şimdiden binlerce kişiden ön-sipariş aldı bile. Bazı müşteriler, ön-sipariş vermek için 2025’e kadar beklemek zorunda kaldı.

Öte yandan Rolls-Royce geçen yıl 2021’e göre %8 artışla 6 bin 201 araç sattı. Araç sahipleri Rolls-Royce’lar için ortalama olarak 500 bin dolar ödüyor.

Rolls-Royce otomotiv şirketinin CEO’su Martin Fritsches, satışlar ve ön siparişler ile ilgili yaptığı açıklamasında “Müşteriler Spectre için uzun bir süredir bekliyor. Bana sürekli ne zaman çıkacaklarını soruyorlar. Özellikle Tesla sahipleri artık “garajlarına bir Rolls-Royce eklemek için sabırsızlanıyorlar” dedi.

Uzun süredir el yapımı otomobilleri, lüks iç mekanları ve güçlü V12 motorlarıyla tanınan Rolls-Royce, Eylül 2021'de içten yanmalı taşıtlarının üretimini sonlandıracağını ve 2030'un sonuna kadar elektrikli araç şirketi olacağını duyurmuştu.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde