Tesla'nın araçlardaki fiyat indirimi ortalığı karıştırdı

Tesla'nın araçlardaki fiyat indirimi ortalığı karıştırdı

Elektrikli otomobil markası Tesla, Çin'deki araçlarında büyük oranda indirime gitti. Tesla'nın indirimlerini Çin'de bulunan diğer otomotiv markaları izleyince ortaya "fiyat yarışı" çıktı. Birçok otomobil markası araçlarının fiyatlarını 10 bin dolar kadar indirdi.

Tesla'nın araçlardaki fiyat indirimi ortalığı karıştırdı
16px
24px
26.03.2023 15:34
ABONE OLgoogle

Elektrikli otomotiv üretim şirketi Tesla, Çin’de bulunan araçlarında büyük bir fiyat indirimine giderek otomobil pazarını yeniden şekillendirerek elini kuvvetlendirmek için ciddi bir adım attı.

Elon Musk, geçtiğimiz Ekim ayında Şangay’da üretilen Tesla otomobillerin fiyatlarını düşürdü. Bu fiyat indirimiyle birlikte Ocak ayında üretilen arabalar geçen yıla göre %14, ABD ve Avrupa’daki araçlara göre ise %50 daha ucuz hale geldi.

Çin menşeili otomotiv firmaları Xpeng ve Nio başta olmak üzere Volkswagen ve Mercedes gibi otomotiv devleri de bu durum karşısında 10 bin dolara vatan indirimler yapmak zorunda kaldı.

Ford’un Mustang Mach-E elektrikli, SUV otomobilinin başlangıç fiyatı indirimlerle birlikte 209 bin 900 (30 bin 562 dolar) yuana düştü. Bu fiyat ABD’deki fiyatından üçte biri kadar daha ucuz.

"FİYAT SAVAŞINA SON VERİN" ÇAĞRISI

Bloomberg’in aktardığına göre söz konusu firmalarla birlikte en az 30 otomobil üreticisi daha fiyatları düşürdü.

Çin Otomobil İmalatçıları Derneği, konu ile ilgili bir açıklama yaparak, satışlarda yavaşlama yaşandığını, fiyat indirime gidilmesinin uzun vadeli bir çözüm olmadığını söyleyerek fiyat savaşına son verilmesi çağrısında bulundu.

Çin’de en çok satan araba markalarının başında ise sırayla Volkswagen, BYD, Toyota, Changan, Geeley, Bmw, Nissan, SAIC-GM-Wuling ve Mercedes geliyor

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde