Temmuz ayındaki tahıl koridoru anlaşmasını aylar öncesinden bildi

Temmuz ayındaki tahıl koridoru anlaşmasını aylar öncesinden bildi

Nihan Urel aylar öncesinde Türkiye’nin ev sahipliğinde, birleştirici misyonunda resmi anlaşmaya dökülerek dünya gündemine oturacağını öngörmüştü.

Temmuz ayındaki tahıl koridoru anlaşmasını aylar öncesinden bildi
16px
24px
26.07.2022 08:58
ABONE OLgoogle

Neredeyse tüm öngörüleri gerçekleşen Nihan Urel Nisan Ayında yaptığı 6 aylık Türkiye değerlendirme videosunda tam olarak;  ''Türkiye’nin Aralık ayından beri süregelen yurt dışı diplomasi trafiğinin Temmuz ayında Türkiye'nin önderliğinde, ev sahipliğinde, birleştirici misyonunda resmi anlaşmaya dökülerek Türkiye’nin önderliğinde bir diplomasi başarının olacağını ve bunun dünya gündemine oturacağını'’ söylemişti.

1 sene önce yaptığı videoda da Kasım 2022’den itibaren Türkiye’nin bir çok ülkeyle ilişkilerinin düzeleceğini, iyi ilişkiler geliştireceğini uzun uzun anlatmıştı. 

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da “Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi İmza Töreni” yapıldı. 

BM Genel Sekreterine Gutarres toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bizzat teşekkür etti. Tahıl koridorunun merkezi de İstanbul oldu.

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle buğday tedarikinde yaşana sıkıntıları Ankara’nın çabalarıyla İstanbul’da imzalanan anlaşma ile çözüldü.

Türkiye’nin ev sahipliğinde Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında imzalanan anlaşmanın ardından Ukrayna’dan tahıl ve gıda maddelerinin dünyaya güvenli sevkinin yapılacağı operasyon İstanbul Levent’teki Millî Savunma Üniversitesinde kurulacak “Ortak Koordinasyon Merkezi”nden yönetilecek.

Böylelikle Urel'in, "birleştirici misyonunda resmi anlaşmaya dökülerek Türkiye’nin önderliğinde bir diplomasi başarının olacağını ve bunun dünya gündemine oturacak" öngörüsü doğru çıktı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde