Temmuz ayı memur ve emekli zam oranı ne kadar olacak?

Temmuz ayı memur ve emekli zam oranı ne kadar olacak?

Emekli Temmuz zammı belli oluyor. Emekli ve memur temmuz zammı oranı ne kadar olacak? İşte zam oranı ve yeni maaşlar...

Temmuz ayı memur ve emekli zam oranı ne kadar olacak?
16px
24px
04.07.2021 08:59
ABONE OLgoogle

Emekli temmuz zammı için önemli gün yarın. 13 milyonu aşkın emekli ve memurun yeni zamlı maaşlarını belirleyecek olan ilk 6 aylık enflasyon yarın TÜİK tarafından açıklanacak. Emekli zammı ve memur zammı ile birlikte evde bakım aylığı, engelli maaşı, yaşlı aylığı ve işsizlik maaşı gibi gelirler de artacak. Bu süreçte; vatandaşlar 'emekli maaşları ne kadar olacak?' 'emekli ve memur maaş zam oranı ne kadar olacak' sorularının yanıtlarını internet üzerinden araştırıyor. Biz de haberimizde SSK emeklisi, memur emeklisi, esnaf emeklisi memur ve diğer kesimlerin alacağı zamları ve maaşları derledik. İşte emekli zammı ve memur zammı ile ilgili detaylar;

2021'nin ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını belirleyecek. 6 aylık enflasyon oranına göre memurların ve memur emeklilerinin ise yüzde 3'lük toplu sözleşme artışına eklenecek enflasyon farkını gösterecek.

ZAM ORANI YÜZDE 7.67

Geçtiğimiz ay başında açıklanan 5 aylık enflasyon oranı yüzde 6.39 çıkmıştı. Buna göre Haziran enflasyonu sıfır bile çıksa memur ve emekliler için yüzde 6.39 oranındaki zam kesinleşmiş oldu. Bu rakama göre memurların ve memur emeklilerinin enflasyon farkı alacakları da kesinleşti.
Şimdi gözler Haziran enflasyonuna çevrildi. Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ndeki enflasyon tahmini ise zam oranının yüzde 7.67 olabileceğini ortaya koydu.

Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz'da yüzde 7.67 zam alırken memur ve memur emeklilerinin zammı yüzde 3+4.67 şeklinde uygulanacak. Buradaki yüzde 3 toplu sözleşme zammı 4.67 ise enflasyon farkı olarak ödenecek.

KIDEM TAZMİNATI 8 BİN 224 LİRA OLACAK

Temmuz ayı ile birlikte maaşların yanında kıdem tazminatı tavanı da yükseleceğinden çalışanların alacağı tazminat miktarları da artmış olacak. Böylece 13 milyon emekli, 3.5 milyon memur ve milyonlarca sosyal yardım alan vatandaşla birlikte 30 milyona yakın çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı tavanında da artış olacak. Şu anda 7.639 lira olan tavan 8.224 liraya kadar çıkabilecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde