Tekzen'de maaşlar yatmadı; işçiler sordu: #maaslarneredeTekzen

Tekzen'de maaşlar yatmadı; işçiler sordu: #maaslarneredeTekzen

Tekzen'de emekçiler ocak ayı maaşlarının yatırılmaması üzerine #maaslarneredeTekzen etiketiyle sosyal medyada kampanya düzenledi. Emekçiler yaptıkları paylaşımlarda maaşlarının ödenmesini talep ediyor.

Tekzen'de maaşlar yatmadı; işçiler sordu:  #maaslarneredeTekzen
16px
24px
10.02.2022 07:27
ABONE OLgoogle

Yapı marketler zinciri Tekzen'de emekçiler ocak ayı maaşlarının yatırılmaması üzerine #maaslarneredeTekzen etiketiyle saat 20.00'da sosyal medya kampanyası düzenledi.

57 ilde 125 mağazası bulunan Tekzen'de emekçiler, onlarca mağazada maaşların halen yatırılmadığını belirtti. Ayrıca emekçilerin Tekzen'in temizlik ve yemek için anlaşmalı olduğu firmalarda ödemeleri gerçekleştiremediği için taşeron firmaların çalışanlarını ücretsiz izne çıkardığı aktarıldı.

Tekzen emekçileri son olarak 2 bin 825 lira olan aralık maaşlarını aldıklarını belirtiyor.

Emekçileri faturalarının katlandığını, kiralarının arttığını ancak zamlı asgari ücretin halen ellerine geçmediğini belirtiyor.

Bir Tekzen emekçisi, "Zamlı asgari ücret hâlâ alamadık. Ama kredi kartı borcumuz arttı. Faturaların ödenmesi gerekiyor. Bu kış günü elektriğimizin, doğal gazımızın kesilmesini istemiyoruz" dedi.

#maaslarneredeTekzen etiketine gelen paylaşımlardan bazıları şöyle:

?ref_src=twsrc%5Etfw">February 9, 2022
?ref_src=twsrc%5Etfw">February 9, 2022
?ref_src=twsrc%5Etfw">February 9, 2022
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde