Tekstilci Şahinler 150 milyon dolarlık yatırımla 3 otel yapacak

Tekstilci Şahinler 150 milyon dolarlık yatırımla 3 otel yapacak

Turizm yatırımlarını arttırmayı amaçlayan Şahinler Holding, İstanbul'a 150 milyon dolarlık yatırımla 3 otel yapacak.

Tekstilci Şahinler 150 milyon dolarlık yatırımla 3 otel yapacak
16px
24px
09.12.2011 11:37
ABONE OLgoogle

 Şahinler Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Kadriye beldesindeki Club Mega Saray'da gazetecilere yeni yatırım planlarıyla ilgili açıklama yaptı. İstanbul'a 3 otel inşa edeceklerini belirten Şahin, bunlardan birinin Beylikdüzü'nde yapacakları dev komplekste bulunacağını kaydetti.

      Beylikdüzü'nde 1 milyar liralık yatırımla 5 yıldızlı otel, ofis blok, lüks rezidanslar ve bin civarında konutun bulunduğu kompleksi hayata geçireceklerini dile getiren Şahin, ''Beylikdüzü'ne Nişantaşı ve Bağdat Caddesi tarzında bir meydan yapağız. Burası batı yakasının meydanı olacak. İstanbul'da öyle bir meydan yok. 1 milyar liralık yatırımın sadece bir bölümü otel yatırımı'' diye konuştu.

      Beylikdüzü'nde bunun dışında TÜYAP Fuarı yakınında Marmaray'ı gören arsa üzerine de otel yapacaklarını belirten Şahin, Merter'deki holding binasını da 4 yıldızlı otele çevireceklerini söyledi. Şahin, toplam 1500 yataklı 3 otelin 150 milyon dolara mal olacağını kaydetti.

      Antalya'da da turizm sektöründe satın alma yoluyla büyümek istediklerini belirten Şahin, havalimanına çok uzak olmayan bir bölgede otel satın alabileceklerini söyledi.
      
     Tekstilde Ortadoğu yatırımı
     
     Ortadoğu'nun en büyük konfeksiyon üreticisi olduklarını ifade eden Şahin, Ürdün'deki 3 fabrikada 10 bin kişinin çalıştığını söyledi. Mısır'da da 2 tekstil fabrikaları olduğunu dile getiren Şahin, tekstil alanında Etiyopya ve Bulgaristan da da yatırımları bulunduğunu kaydetti.

      Türkiye'de tekstil yatırımlarının fazla olmadığını ve bu sektörde yeni yatırım planlamadıklarını vurgulayan Şahin, turizm, inşaat, enerji ve gıda sektörlerinde büyümeyi amaçladıklarını ifade etti.
      
     ''Biz Çin'i Ürdün'den vuruyoruz''
     
     Ürdün'de işçiliğin ucuz olduğunu, Sri Lanka, Bangladeş gibi ülkelerden getirdikleri işçilerin ürettiği tekstili ABD'ye pazarladıklarını anlatan Kemal Şahin, şunları söyledi:

      ''ABD'deki pazarı Türkiye'deki tekstilciler olarak biz kaybettik, ama biz Ürdün'den ABD'yi vuruyoruz. Hem orada işçilik ucuz, hem de ABD ile Ürdün'ün oranın anlaşması var, öncelikli serbest bölgeler var. Biz Çin'i Ürdün'den vuruyoruz. Çin burada bizim anamızı ağlattı, biz de oradan (Ürdün'den) onun (Çin'in) anasını ağlatıyoruz. Bu modelle Afrika'ya da gidiyoruz. Türkiye'den kaçanı başka yerde yakalıyoruz. Mısır'dan kaçarsa Etiyopya'da yakalayacağız, hiç kurtuluşu yok.''
      
     Avrupa'daki kriz
     
     Kemal Şahin, Avrupa'daki ekonomik krizi de değerlendirirken, Avrupa'da ekonomisi en sağlam ülkenin Almanya olduğunu, ancak onların da para harcamaya korktuğunu ifade etti.

      Avrupa'da krizin derin olduğunu ve hemen çözülemeyeceğini dile getiren Kemal Şahin, krizin, ekonomik gücü farklı olan iki bloğun birlikte olma kararından kaynaklandığını ileri sürdü. Şahin, ''Avro, ekonomik gücü farklı olan iki bloğu taşımıyor. Ya kuzeye az (çalışma) diyeceksin, ya güneye (çok çalış) diyeceksin, ikisi de zor'' dedi.

      Herşeye rağmen AB'nin halen dünyanın en büyük pazarı, zenginler kulübü ve demokrasinin yuvası olduğunu ifade eden Kemal Şahin, Türkiye'nin AB'ye girme çalışmalarının devam etmesi gerektiğini söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde