Tekstil sektörünün dev buluşmasında geri sayım başladı

Tekstil sektörünün dev buluşmasında geri sayım başladı

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (İTHİB) İstanbul Ticaret Odası (İTO) iş birliği ile küresel alıcılarla sektörü buluşturmayı hedeflediği Texhibition İstanbul Kumaş ve Tekstil Aksesuarları Fuarı 16 Mart tarihinde İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açacak.

Tekstil sektörünün dev buluşmasında geri sayım başladı
16px
24px
14.03.2022 08:50
ABONE OLgoogle

Fuarın açılışı Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay ve TİM Başkanı İsmail Gülle’nin teşrifleri, İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, İTO Başkanı Şekib Avdagiç ve sektörün önde gelen paydaş kurumlarının katılımlarıyla gerçekleşecek. Fuarda dünyanın en önemli tasarımcılarından Riccardo Rami’nin son trendleri anlatacağı bir seminer düzenlenecek. Ayrıca döngüsel tekstil konusunun alanında en uzman kişilerin katılımıyla ele alınacağı paneller de gerçekleştirilecek. Türkiye tekstil ve hammaddeleri sektörünün lider kuruluşu, Türk tekstil ve hammaddeleri ihracatının yaklaşık yarısını gerçekleştiren İTHİB, sektöre katma değer sağlayacak projelerini zirveye taşıdı. İTHİB - İTO iş birliğinde düzenlenecek olan Texhibition İstanbul Fuarı’nda sektör temsilcileriyle nitelikli küresel alıcılar bir araya gelecek. Fuarda ayrıca tekstil sektörünün geleceğinin ele alınacağı birçok etkinlik gerçekleşecek. İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, Texhibition Fuarı’nın dünyada büyük yankı uyandırmasını hedeflediklerini söyledi.

İTHİB, TEXHIBITION FUARI’NI DÜNYA’DA MARKALAŞTIRACAK

Fuarın tekstil sektörünün geleceğini şekillendireceğini vurgulayan İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, “Sektörümüzün dünya pazarındaki payını daha da artırabilmek adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. İstanbul’da gerçekleştireceğimiz fuara dünyanın birçok noktasından katılımcılar gelecek. Bu katılımcıları Türk üreticilerimizle buluşturacağız. Ayrıca fuarın devam edeceği üç gün boyunca da birçok etkinlik düzenleyeceğiz. Texhibition Fuarı sadece B2B’lerin yapıldığı bir alan değil aynı zamanda Türk tekstil sektörünün tanıtıldığı bütünsel bir proje olacak. Oluşturacağımız trend alanları, gerçekleştireceğimiz trend seminerleri ve sürdürülebilirlik panelleri sektörümüzün gelecek projeksiyonuna ışık tutacak. Tüm firmalarımızın istifade edeceği çok boyutlu bir projeyi hayata geçiriyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

DÜNYANIN EN ÖNEMLİ TASARIMCILARINDAN BİRİ GELİYOR

Tekstil sektörünün büyük buluşması olacak fuarda, ilk gün ünlü Trend Danışmanı Riccardo Rami tarafından “Trend Semineri” düzenlenerek önümüzdeki dönemin trendleri anlatılacak. Tekstil sektörünün tasarım algısına yönelik yol haritasının değerlendirileceği trend semineriyle birlikte Riccardo Rami Studio ve Türkiye’nin önde gelen tasarımcısı Özlem Süer’in trend alanlarının ise fuar katılımcılarının yoğun ilgisini çekmesi bekleniyor. 

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde