Tekstil mühendisliğini tercih edene karşılıksız 2 bin TL burs

Tekstil mühendisliğini tercih edene karşılıksız 2 bin TL burs

Mesleki eğitimde devlet –  özel sektör  işbirliğinin en başarılı örnekleri arasında gösterilen İHKİB okullarında mezuniyet sevinci yaşandı.

Tekstil mühendisliğini tercih edene karşılıksız 2 bin TL burs
16px
24px
13.06.2019 12:52
ABONE OLgoogle

Eğitimlerini tamamlayarak mezuniyete hak kazanan öğrencilere diplomaları İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle’nin de katıldığı törenle verildi.

Mustafa Gültepe törende yaptığı konuşmada, üretimde mesleki eğitimin kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. İHKİB’in bu gerçekten hareketle çeyrek asırdan bu yana mesleki eğitime yatırım yaptığının altını çizen Gültepe, şöyle devam etti:

İHKİB 1995’TEN BU YANA MESLEKİ EĞİTİME YATIRIM YAPIYOR

“Türk Moda Endüstrisi yıllık yaklaşık 18 milyar dolarlık ihracata imza atıyor. Dört Dörtlük Planımızla ihracatımızı 33 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Hedefe ulaşmada eğitimli ve nitelikli işgücünün hayati önemini biliyoruz. Bu bilinçle 1995’ten bu yana eğitime yatırım yapıyoruz. İHKİB Eğitim Vakfı aracılığı ile her yıl 500 gencimize burs veriyoruz. 5 meslek lisemizden bugüne kadar 6 bin 250 gencimizi sektöre kazandırdık. Bugün 550 arkadaşımızı daha mezun ediyoruz. 18 milyar dolarlık ihracatımızda mesleki eğitim almış gençlerimizin alın teri, emeği ve bilgi birikimi var. Donanımlı gençlerimizle katma değerli üretimimizi arttırırken, tasarım ve inovasyon gücümüze güç katıyoruz.”

TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİNİ TERCİH EDENE YAKLAŞIK 2000 TL KARŞILIKSIZ BURS

Eğitimin her aşamada büyük önem taşıdığını vurgulayan Mustafa Gültepe, Türkiye’de tekstil mühendisliğinin algısını yükseltmek için de bir proje yürüttüklerini hatırlattı. Tekstil, hazır giyim, deri ihracatçı birlikleri ve Tekstil İşverenleri Sendikası’nın YÖK ile bir protokol imzaladığını bildiren Gültepe, “Protokol uyarınca üniversite sınavında ilk 80 bine girip de tekstil ve deri mühendisliğini tercih edecek geçlerimizi çok özel fırsatlar bekliyor. İlk 20 bine giren kardeşlerimiz tekstil mühendisliğini tercih ederse asgari ücret tutarında, yani yaklaşık 2000 TL karşılıksız burs imkânından yararlanacak. İlk 50 bine giren kardeşimiz 1280, ilk 80 bine giren kardeşimiz 914 lira karşılıksız burs kazanacak” dedi.

İSMAİL GÜLLE: EĞİTİME VERDİĞİ KATKI İÇİN İHKİB’E TEŞEKKÜR EDİYORUM

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle de konuşmasında eğitime verdikleri destekten dolayı İHKİB ile İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’ne (İDMİB) teşekkür etti. Gençlere seslenen Gülle, “Artık önünüzde yeni bir dönem başlıyor. Çıktığınız bu güzel yolda sizden ülkemiz için büyük hizmetler bekliyoruz. İşinizi severek yaparsanız mutlaka kendinize, ailenize, sektöre ve ülkeye çok yararlı bireyler olursunuz” diye konuştu.

ŞENOCAK: SEKTÖRDE İYİ YETİŞMİŞ BİR KİŞİ VALİDEN DAHA FAZLA MAAŞ ALIYOR

İDMİB Başkanı Mustafa Şenocak ise özellikle gençler arasında tekstil, hazır giyim ve deri sektörü ile ilgili olumsuz bir algı olduğunu söyledi. Algı problemini  gidermek için yaptıkları çalışmaları anlatan Şenocak, sektörde iyi yetişmiş bir kişinin vali ve profesörden daha fazla maaş alabileceğini vurguladı.

BOZDEMİR: MEZUN GENÇLERİMİZE İŞ BULMA GARANTİSİ SUNUYORUZ

İHKİB Eğitim Komitesi Başkanı Timur Bozdemir ise, meslek liselerinin gençlere birer altın bilezik kazandırdığının altını çizdi. İHKİB’in kariyer sitesine CV bırakan meslek okulu mezunlarına iş bulma garantisi sunduklarını bildiren Bozdemir, yeni mezun gençlere CV’lerini kariyer sitesine bırakmalarını önerdi. Bozdemir, bu yıl İstanbul’daki 53 okulun katılımı ile ikincisini düzenledikleri beceri yarışmasını Milli Eğitim Bakanlığı’nın da uygun görmesi halinde ülke çapında yapmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, İHKİB Avcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İHKİB Kağıthane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İHKİB Nahit Menteşe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Rüştü  Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İHKİB Yenibosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İDMİB Zeytinburnu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde dereceye giren öğrencilere diplomaları verildi. 550 öğrenci  mezuniyet sevincini keplerini havaya fırlatarak kutladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde